Atletik: Et brag af en weekend

Atleterne fra Aarhus 1900 og AGF vandt traditionen tro masser af ædelt metal ved weekendens DM i atletik.

Det lød som om, at det lige havde flækket det nærliggende fodboldstadion Fiona Park. Tordenbraget altså. Det publikum, der minutter forinden havde hygget sig i græsset med en Odense pilsner i hånden, flygtede nu ind under tribunen på den ene langside af Odense Atletikstadion. Det voldsomme søndagsvejr kunne dog ikke ødelægge indtrykket af en weekend med masser af gode århusianske atletikresultater.

Spydkasteren Christina Scherwin med en fortid i Aarhus 1900 viste vejen, da hun lørdag sendte sit spyd ud på enkelt flyvetur, hvilket var nok til at sikre sig DM-guldet.

»Det var sådan lidt bestillingsarbejde. Èt kast og så var det færdigt,« sagde Christina Scherwin med henvisning til det spring, der er fra hende selv til de næstbedste kvindelige danske spydkastere.

Det sølvvindende kast ved DM var således knap 16 meter kortere end Christina Scherwins vinderkast.

Christina Scherwin satte ved Århus Games for to uger siden ny dansk rekord med et kast på 64,06 meter - det femtebedste kast i verden i 2006. Så langt var der ikke behov for at kaste ved DM, som alligevel blev en fin optakt til EM i Sverige i august.

I Olsens skygge

Og spydkasteren var langt fra ene om at præstere flotte resultater ved DM. I alt blev det til 26 medaljer med århusiansk ejermand. Specielt Aarhus 1900 tog for sig af retterne og besatte blandt andet de tre øverste pladser i 3.000 meter forhindringsløb. Også AGF viste flaget, blandt andre i form af guld til diskoskasteren Peter Berling, der sikrede sin klub diskosguld for første gang i 31 år. Han sprang energisk op på sejrsskamlen og tog glad imod sin medalje, som han dog havde et enkelt forbehold omkring.

»Et eller andet sted står min guldmedalje jo lidt i skyggen af Joachim B. Olsens afbud, men han var altså ikke klar. Og det der tæller er jo dem, der er her,« sagde han og bemærkede, at det var blevet til to gange århusiansk guld indenfor fem minutter. Først hans egen og derefter klubkammeraten Morten Bjerres sejr i 5.000 meter-løbet.

En af de få skuffede århusianere var trespringeren Anders Møller. Han vandt en komfortabel sejr med et spring, der var 78 cm. længere end klubkammeraten Peder Pawell Nielsens. Alligevel var det langt fra hans personlige bedste og en slem skuffelse forud for EM i Sverige.

»Jeg er meget skuffet over, at jeg ikke springer over 16 meter. Men jeg er stadig fortrøstningsfuld forud for EM,« sagde han og kunne trods alt trøste sig med en medalje af fineste karat.

allan.poulsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.