Hjertelig tak til Aydin

4/8 KAN MAN i JP læse, at vor forenings modstandere, foreningen bag planerne om en såkaldt fællesmoske, ikke har haft noget synderligt held med deres indsamling.

Foreningens talmand, Hr. Metin Aydin, udtaler, at der kun er kommet rundt regnet 100.000 af de ca. 50 millioner kr. ind, som er nødvendige for projektets gennemførelse. Hr. Aydin beretter, at der ikke er kommet nogle af de store donationer fra Mellemøsten, som man havde påregnet.

I den forbindelse går han sig nogle ganske interessante overvejelser. For det første ærgrer han sig over, at man i forbindelse med henvendelserne til de personer (regimer?) i Mellemøsten, som man havde sat sin lid til som donorer, har begået en række for ham beklagelige fodfejl. Bl.a. har man sendt e-post til forkerte adresser, og på anden måde optrådt uprofessionelt. Det er så hvad det er, for alle laver vel fejl, selv de der mener at tilhøre de rene og ufejlbarlige.

Forfriskende udsagn

Hr. Aydins sidebemærkninger er derimod nærmest kostelige. Han ærgrer sig nemlig over, at man, ved at begå de ovennævnte fodfejl, nok har forpasset chancen for, at udnytte den symbolværdi (man må formode at der menes negative symbolværdi), som Dannebrog havde i Mellemøsten, da Jyllands-Postens berømte tegninger af Muhammed satte alverdens muhamedaneres sind i kog.

På bestyrelsens for foreningen Århus mod moskeens vegne, vil jeg takke Hr. Aydin hjerteligt for sin ærlighed. Det er ganske forfriskende at vore modstandere slet ikke lægger skjul på, at de vil lukrere på enhver begivenhed, der på nogen mulig måde kan få dem til at fremstå i en offerrolle.

Effektivt middel

Nu er det ikke pænt og velopdragent at mistro folk, men man kunne få den mistanke, at en meget stor del af de muhamedanere der gik amok over Jyllands-Postens tegninger måske gav harmen mindst en tand mere, end deres angiveligt sårede følelser berettigede til. Offerrollen er jo erfaringsmæssigt et yderst effektiv middel til dels at åbne kasser, dels at få Vestens tykmælksfjollede politikeres- og meningsdanneres sympati.

Nu er det sikkert for meget at håbe på, at politikere skal indrømme at de bliver taget ved næsen, men måske burde en del af byrødderne i Århus se godt efter i spejlet, når de for fremtiden gør deres morgentoilette. Hvem ved, måske vil de kunne se konturerne af et par store æselører?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.