Sporveje-sygemeldinger fortsætter

Når de fleste chauffører til august vender tilbage fra ferie, kan sporvejene trods fortsat højt sygefravær køre normalt. Men får selskabet ikke styr på problemet, venter der nye aflysninger til september, erkender sporvejenes direktør.

Det høje sygefravær blandt chaufførerne ved Århus Sporveje fortsætter. Torsdag måtte busselskabet igen aflyse et par og hundrede afgange, bekræfter sporvejenes direktør Torben Høyer.

»Det er en utrolig træls situation. Det piner mig, når jeg kører forbi stoppesteder og ser folk, der venter på bussen, for jeg ved ikke, om den kommer,« siger Torben Høyer.

Sygefraværet var ellers begyndt at falde, men nu synes det stagneret på et stadigt højt niveau. De seneste uger har mellem 85-90 chauffører dagligt været syge.

12 er blevet fyret

Det er der dog ikke meget, som selskabet kan gøre ved nu og her, mener direktøren. Der bliver fulgt op på sygemeldinger med personlige samtaler, der kan føre til både halvtidsjob eller fyring. Foreløbig er der fyret 12 chauffører og ansat fem nye. Ligeledes forhandler busselskabet fortsat med de tjenestemandsansatte chaufførers fagforbund FOA om nye arbejdstidsregler.

Ferie slut i august

Problemet løser dog sig selv, når halvandet hundrede chauffører i august vender tilbage fra ferie, men fortsætter de mange sygemeldinger, opstår der igen problemer, når vinterkøreplanen træder i kraft til september. Vinterkøreplanen har mange flere afgange end sommerferiekøreplanen og kræver dermed flere chauffører.

»Vi forsøger at bygge vinterkøreplanen op i driftshold, hvilket chaufførerne har efterspurgt, og det håber vi giver færre sygemeldinger,« siger Torben Høyer og henviser til at talsmand for de utilfredse chauffører Chris Oxholm netop har peget på arbejdstilrettelæggelsen som årsagen til det høje sygefravær.

»Sygefraværet har været højt på grund af et en hel vanvittig og umenneskelig arbejdstilrettelæggelse, der langt fra var gennemtænkt og klart har været årsagen til mange kollegaers psykiske sammenbrud,« siger Chris Oxholm.

De mange sygemeldinger er ulige fordelt på de to stationer, som chaufførerne er knyttet til. På station nord var der således 30 sygemeldinger forrige mandag, og 57 sygemeldinger på station syd. Sygefraværet begge steder ligger på en normal dag på omkring de 20 sygemeldinger.

heidi.plougsgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.