Højhus omkring kornsilo i Løgten

To store lokale virksomheder er langt fremme med et projekt, som skal forskønne det centrale Løgten og tilføre området 28 nye boliger, som snart annonceres til salg.

Landsbyen Løgten vil næste år kunne prale af at have fået et af landets mest usædvanlige højhuse. Her vil et interessentskab bygge en 36 meter høj kornsilo. Et projekt, som arkitektfirmaet C.F. Møller i Århus er så stolte over, at man allerede har haft det med i diverse arkitektkonkurrencer.

Bag det usædvanlige projekt med et højhus med tilhørende lav bebyggelse med boliger og erhverv står det til formålet stiftede driftsselskab Løgten Midt. Interessehaverne i det selskab er med hver en halvdel det lokale entreprenør og udviklingsselskab Amatech A/S og købmandsfamilien Carlsens fond.

Løgten Kro fjernes

Et areal med en korn- og foderstofhandel og den forfaldne og for længst lukkede Løgten Kro skal ryddes for at give plads til det ambitiøse projekt. Går det, som projektmagerne regner med, vil den om- og udbyggede kornsilo med dens 20 lejligheder stå klar engang næste år. Det samme skulle også gerne en torvebebyggelse med otte boliger i to plan og erhvervslokaler.

Lige nu tygger sagsbehandlerne i Århus Kommune på resultatet af en offentlig høring og planen er, at magistraten og byrådet får en indstilling i løbet af september.

I dialog med naboer

»Der har været enkelte forespørgsler, vil jeg kalde det, i offentlighedsfasen fra naboer vedrørende bl.a. udsigtsforhold, og dem har vi været i dialog med og tilpasset projektet efter. Meningen med projektet er jo især at forskønne centrum i Løgten, som ærligt talt længe har lignet et Klondyke,« siger direktør Ole Knudsen, som sammen med broderen Thomas har selskabet Amitech A/S.

En del af projektet går også ud på i et tæt samarbejde med kommunens vejkontor at få gjort den gamle Grenåvej gennem Løgten mere tilgængelig ved at få styr på parkeringsforholdene, som anses for uhensigtsmæssige.

Boliger fra 80-160 kvm

»Det er gået så godt med projektet, at det kan sættes i værk, og vi begynder med kornsiloen, som skal om- og udbygges med de 20 boliger i størrelser fra 80-160 kvm. Når vi bevarer siloen, fremfor som det letteste at sprænge dette betontårn, så skyldes det kun én ting - reglerne om at bygge højt. Siloen er et bestående højt byggeri, og så må vi gerne udbygge i samme højde. Der er tale om en arkitektonisk udfordring selv for et stort arkitektfirma som C.F. Møller, som da også allerede er vældig stolte over projektet, som man har haft med i internationale konkurrencer,« siger Ole Knudsen og tilføjer, at arkitekt Christian Carlsen, søn af købmand Thomas Carlsen, er med som arkitekt på projektet.

Han fortæller også, at man i slutningen af september vil præsentere lokalbefolkningen og alle andre for de detaljerede planer og i den forbindelse begynde reservation og salg af de usædvanlige højhusboliger.

Projektmagerne er også overbeviste om, at man nok skal finde lejere til erhvervsbyggerierne. Således er der allerede indgået en aftale med en stor discount supermarkedskæde, som vil åbne en butik.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.