Sidste feriesøndag på stranden

Vejret indbyder ikke til det, men i dag er mange tilbage på arbejde efter en af de varmeste somre i alles minde. Badevandsrekord med 36 badedage i træk.

Vejret satte et flot punktum for mange århusianeres ferie, da temperaturen i går var oppe over de 25 vindstille grader, mens der kun var tre grader koldere i det våde element.

Moesgård Strand lignede et tætpakket fluepapir med solbadende under en skyfri himmel, legende solbrune børn og boldspillende unge.

Løver i vandkanten

Langs vandkanten afpatruljerede strandløverne deres territorium, og byttet, de unge kvinder, lod tilsyneladende som ingenting, mens en bog blev læst eller en cola drukket.

Der var dømt afslapning før hverdagens virkelighed meldte sig, og selv livredderne fik en dasedag, om end årvågenheden i forhold til de mange badende var tydelig.

»Det her kan ikke blive meget bedre,« konstaterede livredder Ea Nielsen, som sammen med Emil Thybo havde vagten ved Trygfondens redningsstation på Moesgaard Strand.

Få skoldninger

»I går havde vi en del vandmænd helt inde under land, som generede de badende. I dag har vi ikke set én, og heldigvis har vi heller ikke observeret de endnu mere generende brandmænd.«

Ea Nielsens indtryk er, at folk i den rekordvarme juli har lært, måske af bitter erfaring, at beskytte sig selv mod solens stråler. I hvert fald var der i går ingen tilfælde af alvorlige solskoldninger:

»Når først skaden er sket, kan vi kun hjælpe med noget salve, som tager en del af smerten, men den krukke har faktisk ikke været åbnet i dag,« sagde hun.

Selv havde Ea Nielsen midt på eftermiddagen været ude at dyppe sig i vandet tre gange. Til gengæld lå redningsbåden knastør på strandbredden:

»Lørdag var der kun et enkelt tilfælde, hvor en svømmende efter vores opfattelse havde vovet sig lidt langt ud, men hun kom selv i land,« fortæller hun.

Redningsposten vil være opstillet og bemandet til og med uge 33 med sidste åbningsdag søndag den 20. august.

Dårlig vejrudsigt

For mange blev det måske den sidste søndag på stranden. I hvert fald tyder noget på, at den kommende weekend ikke ligefrem bliver solbadevejr med en femdøgnsprognose, der varsler regn og lavere temperaturer onsdag, torsdag og fredag.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.