En lærerig lektion til AGF

AGF's målscorere lovede, at århusianerne ikke kikser så gevaldigt en gang til som 2-3 mod oprykkerne Næstved.

I fodbold kan man ikke tegne forsikringer mod nederlag.

Men både Peter Sand og Ole Budtz var efter AGF's beskæmmende 2-3 nederlag mod Næstved parate til at garantere, at AGF-mandskabet ikke igen falder sammen, som det skete i går.

I de sidste 20 minutter af første halvleg var der opløsningstendenser over hele linjen på AGF's hold, og det udnyttede oprykkerne klogt til at skaffe en tomålsføring - og oven i købet udbygge den yderligere straks efter pausen.

»Dette her kommer ikke til at gentage sig, det kan jeg godt garantere. Vi har en del at snakke om de kommende dage til træning. Vi ved på forhånd, at vi skal skabe chancer, og at der måske kommer kampe, hvor det ikke vil lykkes. Men det var ren harmonika-fodbold, efter at Næstved var kommet foran. Vi fik slet ikke kommunikeret os på plads. Det var skuffende, men det er så også en indsats, vi kan lære meget af,« forklarede Peter Sand, der med et flot hovedstød gav AGF's talstærke fans - 7.500 af slagsen - håb om et comeback.

»Problemet var, at vi efter 0-1 begyndte at spille med høje bolde, og så nåede vi slet ikke hverken med frem eller tilbage. Det er forbandet irriterende at smide tre point så tidligt i turneringen, for det var der ingen grund til. Men Næstved spillede klogt,« sagde Peter Sand, der i luftrummet fik offensiv hjælp af AGF's anden målscorer, stopperen Ole Budtz, i det meste af anden halvleg.

Da sendte træner Ove Pedersen den høje spiller frem i forreste række, og lod tre forsvarsspillere passe de defensive pligter.

Rystende

»Det er selvfølgelig rystende, at vi giver dem så store kontra-muligheder, men efter 0-1 var det ned ad bakke for os. Alligevel mener jeg, vi kunne have scoret syv-otte mål, men vi brændte alt for meget,« forklarede Ole Budtz, der fik en scoring annulleret, da dommer Lars Ø. Poulsen så Peter Sand trykke en modstander til græsset i feltet kort forinden.

»Vi var opsatte, men måske var der nogle, der ikke havde fået armene ned efter Kolding-kampen. Det må stå hen i det uvisse. Men det sker ikke igen, det vil jeg godt skrive under på,« forsikrede Ole Budtz.

Chanceløs

Kun målmand Steffen Rasmussen - chanceløs ved de tre træffere samt et par gode redninger - samt tre markspillere kan til dels være indsatsen bekendt: Michael Lumb, Frederik Krabbe og Ole Budtz, mens de øvrige har en del at arbejde med i dagene op til søndagens opgør i Ølstykke.

Netop Michael Lumb var et lyspunkt i starten af kampen, da han et par gange fandt Peter Foldgasts pandebrask inden foran mål, men da Jesper Sørensen kort før pausen blev skiftet ud, sendte Ove Pedersen Lumb ned som venstre back og skiftede ham ud, da der resterede 20 minutter.

»Michael Lumb blev træt mod Kolding på samme tidspunkt, og derfor tog jeg ham ud. I den fase af kampen blev der trukket store veksler på kantspillerne,« forklarede AGF-træner Ove Pedersen, der midtvejs i første halvleg måtte se sit hold blive ringere og ringere for hvert minut, der gik.

»Vi fik set, at vi har et giftigt våben i Ole Budtz. Det er en lille trøst i nederlagets stund. Men jeg mener, at vi investerede godt i begyndelsen af kampen og i hele anden halvleg. At der så ikke blev investeret med tilstrækkelig kvalitet, er en anden sag. Men efter pausen var der mere formål med spillet. I pausen forberedte vi os på at spille med tre angribere, men det blev smadret af deres tidlige mål,« erkendte Ove Pedersen.

»Vi manglede styring i første halvleg, og det var ikke kun i forsvaret, men hele holdet som helhed. Det var som om, vi sagde, at "det er kun Næstved, vi møder", lød det fra AGF-træneren, der også besværede sig over, at Næstved-spillerne konstant trak tiden ud.

God tid

»Allerede efter 10 sekunder råbte deres træner, at Næstveds spillere skulle tage sig god tid ved indkast, og det fortsatte han med. Heldigvis var dommeren opmærksom på det,« sagde Ove Pedersen, hvis spillere fik syv minutters overtid til at skaffe et tredje mål og dermed et point.

Det lykkedes ikke.

Og egentlig havde det heller ikke været fortjent.

jesper.engmann@jp.dk

AGF (4-4-2): Steffen Rasmussen - Frederik Krabbe, Thomas Hansen, Ole Budtz, Jesper Sørensen (44. Svenne Poulsen) - Lars Pleidrup, Jens Gjesing (58. Anders Kure), Peter Sand, Michael Lumb (69. Rasmus Katholm) - Peter Foldgast, Peter Graulund

Træner: Ove Pedersen

Næstved (4-5-1): Lasse Sørensen - Joakim Normann, Morten Petersen, Emil Schouw, Anders Fosgaard - Rune Lind (58. Jefferson de Lima), Kennt Mayland (84. Jesper Villadsen), Nick Christensen, Henrik Madsen, Glenn Christensen (75. Kristoffer Aagaard) - Karsten Jensen

Træner: Flemming Christensen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.