Virkelighedsfjern rådmand

HVIS DET IKKE var fordi, det var så varmt, så ville man ryste kraftigt på hovedet af Dorthe Laustens indlæg her i JP-Århus 20/7.

SF-rådmanden langer hårdt ud efter Uffe Elbæk (R) fordi han har formastet sig til at være konkret i debatten om de kommunale besparelser og peget på, at Dorthe Laustens område måske var et af de steder, hvor der kunne findes besparelser.

Det kan man jo egentlig godt forstå, at Dorthe Lausten er uenig i, men i stedet for at komme med andre konstruktive forslag til besparelser og indgå i dialogen, får Uffe Elbæk et ordentlig nedladende svirp med den røde pisk, og man står tilbage med en fornemmelse af en rådmand, der fuldstændig er ude af trit med virkeligheden.

For ifølge Dorthe Lausten, så behøver Århus Kommune slet ikke spare, nej, vi skal bare lægge pres på regeringen, så vi kan få lov til at sætte kommuneskatten op.

Ikke holdbart

Det er Dorthe Laustens svar på alt her i livet; skatterne op eller bukserne ned!

Men det er bare ikke en holdbar løsning, når vi nu lever i et land, hvor vores regering har iført kommunerne en økonomisk spændetrøje, som vi ikke kan komme ud af før næste valg. Uanset om man kan lide det eller ej, så er vi i øjeblikket tvunget til at se kritisk på kommunens økonomi og finde besparelser.

Men Dorthe Lausten vil ikke være med til konstruktivt at forsøge at finde de besparelser, der så vil gøre mindst ondt. Rådmandens eneste svar på den økonomiske krise er at råbe om højere skatter, men det hjælper bare ikke lige nu her i Århus. Her hjælper kun konkret og ansvarlig politik.

Klare forslag

Derfor har Det Radikale Venstre i Århus også allerede fremlagt nogle klare forslag til besparelser og omprioriteringer. Vi tror nemlig på at tage ansvar. Det er også derfor, at Uffe Elbæk melder ud, at heller ikke ældreområdet er helligt. For intet område er desværre helligt, når det kommer til at redde kommunens økonomi. Derfor har vi i Det Radikale Venstre taget arbejdshandskerne på for at sikre, at den enkelte borger mindst muligt kommer til at mærke den kommende sparerunde. Det er nemlig ansvarligt og anstændigt. Det er århusianerne bedst tjent med i stedet for igen og igen at høre på utopiske og urealistiske ønsker om højere kommuneskatter.

Lad os sammen lægge pres på regeringen for bedre vilkår til kommunerne, men lad os også samtidig være ansvarlig hjemme i egen andedam.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.