HK: Ledige strander i virksomhedspraktik

HK Østjylland kritiserer Århus Kommune for at fastholde ledige i jobkøen gennem udsigtsløse praktikforløb. Beskæftigelsesrådmand erkender, at der er plads til forbedringer.

Århus Kommune har for lidt fokus på at få ledige i ordinært arbejde, når de sender bistandsmodtagere i virksomhedspraktik. Kritikken kommer fra formanden for HK Østjylland, Viggo Thinggård.

Han undrer sig bl.a. over, at antallet af ledige i praktik er nogenlunde konstant, samtidig med at det private arbejdsmarked skriger på mere arbejdskraft. Pr. 15. maj havde Århus Kommune 736 ledige i virksomhedspraktik.

Leder ikke til arbeje

»Kommunen og arbejdsformidlingerne skal lede de ledige derhen, hvor der er jobåbninger. I stedet bliver folk bevidstløst sendt i virksomhedspraktik på områder, som med sikkerhed ikke leder til fast arbejde,« siger Viggo Thinggård.

Han kritiserer bl.a., at ledige bliver sendt i praktik på landbrugsområdet, hvor arbejdet ofte er sæsonpræget. Samtidig er der f.eks. mangel på chauffører, påpeger han.

HK-formanden mener, at kommunens beskæftigelsesafdeling mangler en virkelighedsfornemmelse for arbejdsmarkedet.

»Afdelingen er for dårlig til at vejlede de ledige om, hvor der er varige jobs. Derfor kommer man i stedet til at fastholde mange ledige i systemet, fordi de ender tilbage i jobkøen efter virksomhedspraktikken,« siger han og opfordrer kommunen til at lægge om til en mere offensiv stil.

Beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) erkender, at der er plads til forbedringer, men forsvarer sig med, at han siden sin tiltrædelse som rådmand ved årsskiftet allerede har gjort meget for at rette op på problemet. Blandt andet er der skåret kraftigt ned på antallet af kommunale jobtræningsprogrammer, som ikke har været effektive nok, siger han. I stedet er der satset på at lave flere aftaler med private virksomheder.

Flere virksomheder

»Vi har de seneste måneder arbejdet målrettet på at få flere virksomheder med ind over hele forløbet med at få ledige ud i ordinært arbejde. På den måde er de ledige tættest muligt på arbejdsmarkedet. Vi har allerede forøget antallet er virksomheder, som vi arbejder tæt sammen med,« siger Gert Bjerregaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.