Cykelsport: Store roser til World Cup-løb

Det var første gang nogensinde Århus og Danmark var værter for et World Cup cykelløb, og både arrangører og de danske deltagere bestod med glans.

Fra alle sider lyder rosende ord, når gårsdagens World Cup-løb for hold skal evalueres. Sportsligt såvel som organisatorisk var løbet en succes, der ikke lader de store udenlandske løb noget efter.

Men efter en rytters mening, er det ikke Danmark Cykle Union (DCU), der har den store ære af løbets succes.

Århusiansk-fødte Trine Hansen, der køber for det danskbaserede hold Bianchi Aliverti Kookai, ville gerne se en større indsats på kvindesiden fra DCU.

»Jeg håber, løbet i dag gør, at DCU tager sig sammen. Jeg mangler lidt en indsats fra dem. De er glade for de resultater vi får og ønsker tillykke, men det er ildsjæle som Jesper Tikiøb, der står bag sådan noget,« kritiserede Trine Hansen.

»Der er ikke noget decideret landshold for kvinder, det er overladt til rytterne på de udenlandske klubhold. Men der er også mange gode kvindelige ryttere i Danmark, så hvorfor ikke hjælpe dem på vej?« spurgte den rutinerede dansker.

God opbakning

Ellers var hun glad for at kunne køre et så stort løb i sin fødeby, og for den store opbakning på ruten.

»De var ikke kun ved målstregen. Også ude på ruten stod folk og heppede, det var dejligt at se. Det var skønt, at køre herhjemme, og løbets niveau var helt på højde med de udenlandske,« mente Trine Hansen.

Hendes hold, der tæller fire danskere foruden hende, endte på ottendepladsen. Dermed opfyldte de deres succeskriterier, der lød på en placering i top-10.

Den internationale cykleunion, ICU, havde ud over præsident Pat McQuaid også den ansvarlige for damecykling, Marc Chovelon, med i Århus. Også han var tilfreds.

»Det var høj kvalitet, vejene var sikre og det hele var velorganiseret. Der har slet ikke været nogle problemer,« vurderede Marc Chovelon.

Han ville langt fra afvise, at World Cup'en kunne komme forbi Århus igen.

Danske Thierry A. Muraour, der fungerede som teamkoordinator, var også sikker på, at løbet var starten på noget stort for dansk kvindecykling.

»Det er kommet for at blive, og dette løb bliver symbolet for en ny æra. Dette løb har vist medier og tilskuere noget, de aldrig har set før. Det er ouverturen til den globale verden. Der var hold fra USA og Kina med, og om 2-3 år kan danskerne dominere World Cup'en,« vurderer den entusiastiske koordinatior.

Trine Hansen håber også at World Cup-løbet kan bringe sporten mere i fokus hos især de kvindelige danskerne.

»Alle kan jo finde ud af at cykle. Jeg håber da at noget som søndagens løb kan vække interessen hos flere. Det er jo en skøn form for motion, og det er derfor jeg gør det,« afslutter den professionelle rytter.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.