Leder: Moské-fiasko

FØRST I juni iværksatte den århusianske moskéforening en internetbaseret indsamling. Foreningen håbede angiveligt, at der på to måneder kunne indsamles 50 mio. kr. til opførelse af en stormoské i Århus.

Pengene skulle primært indsamles i muslimske lande i Mellemøsten; en lidt bagvendt situation, idet det normalt er Danmark, der sender udviklingsbistand den anden vej.

Efter de to måneders forløb er det imidlertid kun lykkedes at indsamle under 100.000 kr., et beløb, der må siges at stå i skærende kontrast til de 50 mio. kr., som var målet.

Men det må være rimeligt at sige, at der er tale om løn som forskyldt. Dels forekommer indsamling af 50 mio. kr. på to måneder for udenforstående urealistisk, selv om der nok skal findes økonomiske kilder i Mellemøsten, der vil give en skærv til flotte rammer til praktisering af islam i det kolde nord, dels blotlægger bestyrelsesmedlem Metin Aydin noget amatøragtige tilstande i moskéforeningen.

Men det mest anstødelige forhold må siges at være det helt utilslørede forsøg på at slå plat på Muhammed-krisen, der skulle bruges som løftestang for at skabe interesse for indsamlingen. Det er ganske fortjent slået fejl, men ifølge Metin Aydin har man ikke opgivet håbet, om end han erkender, at fokus har flyttet sig fra Danmark.

»Men vi tror stadig, at muslimer i hele verden vil huske, hvordan det danske flag ser ud og koble det sammen med tegningerne i Jyllands-Posten. Men effekten vil ikke være så stærk længere,« siger Metin Aydin.

Denne ubehagelige retorik dækker over, at den krise, som herboende imamer oppiskede, skulle bruges til at indsamle millioner til de forfulgte muslimer i det onde Danmark.

Der er religionsfrihed i Danmark, hvor alle og enhver kan forsamles frit for at dyrke deres religion. Skal det foregå i en moské, er det i Danmark udelukkende en byggesag, ikke en sag af religiøst tilsnit. Men det er mildest talt usmageligt, når man forsøger at samle penge ind til bygning af en moské på så falske præmisser, som det er at dyrke offerrolleideologien på baggrund af et begivenhedsforløb, der efterhånden er så forløjet og misbrugt, som tænkes kan.

Vil man have en moské i Århus, så byg den dog på anstændig grund.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.