Fodbold: Fremad håber på et kryds

Undertippede Aarhus Fremad har kun udtaget én angriber til den svære udekamp mod Lyngby.

Springet fra 2. til 1. division er stort. Aarhus Fremad skal vænne sig til meget nyt - heriblandt bedre og mere professionelle modstandere, lange køreture til Sjælland og ikke mindst det at være undertippet til stort set hver eneste kamp.

Undertippet er Fremad i den grad i sæsonpremieren mod Lyngby. Den sædvanligvis forsigtige danske tipstjeneste med det nye navn Danske Spil har således vurderet en århusiansk sejr over oprykningskandidaterne fra Lyngby til odds 7,75. En Lyngby-sejr giver blot pengene 1,25 gange igen.

Et af de nye ansigter i Aarhus Fremad, Mads Agesen, er da også tvivlende overfor muligheden for en udebaneoverraskelse.

»Får vi point med hjem, skal vi nok være lykkelige, så jeg ville nok tage krydset i stedet for,« siger han.

Mads Agesen kom til Fremad inden denne sæson efter et år i Thisted, som rykkede op i den næstbedste række sammen med århusianerne. Midterforsvareren, der tidligere har spillet i AGF, blev boende i Århus og havde derfor masser af transporttid i forbindelse med træning og kampe. Han ved derfor om nogen, hvad den tre timer lange bustur inden kampen mod Lyngby kan betyde for spillerne.

»Det er selvfølgelig ikke optimalt for ens forberedelser og oplagthed at køre så langt, men det er jo ens for alle hold. Det vil sikkert sætte sig i de første 10 minutter af kampen, så derfor skal vi være klar fra start,« siger han.

Held i sprøjten

Mads Agesen fortæller, at de gode resultater i træningskampene - hvor Fremad blandt andet har besejret Kolding og Fredericia - har givet selvtilliden i truppen et løft.

»Vi er nok stadig nødt til at være ydmyge, men man kan godt mærke, at vi har haft lidt held i sprøjten på det seneste. Spillet i træningskampene har givet os mod på mere,« siger han.

Træner Anders Gerber mener, at testkampene har øget spillernes tro på, at den måde holdet griber tingene an på er god nok. Men han hænger sig ikke så meget i resultaterne. Også han erkender, at Lyngby er klar favorit i dagens kamp.

»Det er ikke ret realistisk, at vi vinder, og det er også derfor, at oddsene er, som de er. Det er ikke sådan en kamp, som vi regner med at skulle have point i,« siger han.

Defensivt fokus

Træneren ser Lyngby som et hold, der er stærkt besat på alle pladser - ikke mindst offensivt. Derfor vil Fremads fokus også primært være rettet mod at forhindre sjællænderne i at komme til chancer.

»Det vigtigste for os umiddelbart er at få styr på Lyngbys offensive forcer og så derefter komme til at præge spillet lidt mere og selv få nogle chancer,« lyder den forsigtige udmelding.

Den prioritering afspejler sig udmærket i truppen, der kun indeholder en enkelt angriber i Mark Jensen. Angriberen sad udenfor med en knæskade i den sidste træningskamp mod Fredericia, men har spillet med for fuld tryk ved de seneste tre træninger. Hvis hans skade bryder op igen, må Anders Gerber sætte sin lid til midtbanespilleren Tommy Lauridsen, der er eneste alternativ på bænken. En bænk hvor der i øvrigt ikke er fundet plads til hverken forsvareren Buster Munk eller den tidligere AGF'er Kristian Kaagh. Og det tyder alt andet lige på en trup med noget større konkurrence end vanligt. Mads Agesen er da heller ikke fuldstændig sortseer, når det gælder mulighederne i premierekampen.

»Vi tager jo ikke derover for at tabe, og vi skal forsøge at overleve på vores stærke kollektiv og så slå til, hvis chancen er der. Vi ligger os i hvert fald ikke ned,« forsikrer han.

Og til de århusianere, der ligesom Mads Agesen tror på et kryds i dagens kamp, kan vi oplyse, at et sådan resultat giver pengene 4,50 gange igen.

allan.poulsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.