Træner: »Ingen er bedre end Jørgensen«

I morgen kan AGF's midtbanespiller Martin Jørgensen blive udtaget til sin sjette slutrunde.

»Det er vist onsdag, han udtager holdet,« fik Martin Jørgensen fremmumlet straks efter 5-1-sejren over Brøndby.Lidt uretfærdigt, at pressen straks efter en kamp, som Jørgensen havde præget med to flotte scoringer og masser af fine afleveringer, beder ham forholde sig til det landshold, han i princippet ikke længere er en del af.Han har fået sin afskedskamp i Aarhus, men han er siden blevet genindkaldt, og han har efter et fremragende efterår meddelt, at han ikke vil afvise Morten Olsen, hvis landstræneren skulle finde på at ringe og spørge ham, om han vil med.
AGF-træner Peter Sørensen mener, at Martin Jørgensen sagtens kan indgå i Morten Olsens planer for sommeren.»Hvis Martin Jørgensen spiller som mod Brøndby, er der ingen herhjemme, der er bedre end ham,« siger Peter Sørensen om den 36-årige veteran med 102 landskampe.Fem slutrunderMartin Jørgensen har indtil videre deltaget i fem slutrunder for Danmark, og han er den første, der har spillet med ved tre VM-slutrunder. Han indledte ved VM 1998 i Frankrig, næste VM var i Japan/Sydkorea i 2002, og senest var han med ved VM i Sydafrika i 2010.
Indimellem har han deltaget ved EM i 2000 og 2004. Så slutrunde-erfaring har han masser af.»Det giver en ekstra dimension, og det er en gave for en træner at have en spiller med, der har prøvet så meget, men det skal selvfølgelig kun være fordi, han er god nok. Og det er han som sagt i min bog,« siger Peter Sørensen.Slet ingen nerver»Martin ved præcist, hvad der foregår ved en slutrunde. Han vil ikke have nerver på, han ved nøjagtigt, hvad Morten Olsen efterspørger. Ved en slutrunde skal der jo ikke eksperimenteres, og så er det godt at have nogle spillere, der kan levere på andre områder end det spillemæssige.«Muligvis vil landstræner Morten Olsen vente med at udtage tre ud af de 23 spillere til EM-truppen til EM i Ukraine/Polen til efter sidste Superliga-runde næste onsdag.
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen