Århus-kirke tilbyder villa til studerende

Skæring Kirke har en 190 kvadratmeter stor villa indflytningsklar til fire studerende få kilometer fra Århus til gengæld for lidt kirkeligt arbejde i sognet.

190 kvm villa fra 30'erne med have, tæt på Århus. Husleje: 1.700 kr.

Det lyder sikkert som sød musik i de fleste studerendes ører. Men fra august vil det være virkelighed få kilometer nord for Århus.

Her stiller Skæring menighedsråd og KFUM nemlig villaen til rådighed for fire studerende, som søger bolig. Krav til ansøgere:

Engagement i kirkens aktiviteter for sognets børn og unge, men man skal ikke kunne fadervor udenad for at komme i betragtning.

»Indflytterne skal ikke være modstandere af kirkens tro. Det ville ikke være særlig fornuftigt. Vi forestiller os at beboerne synes, det kunne være spændende at arbejde i kirkens regi, og det kristelige evangelium skal derfor ikke være helt fjernt. Ellers stiller vi ikke en masse spørgsmål,« siger Karsten Madsen fra Skæring Menighedsråd.

Opgaver i sognet

Han regner med at menighedsrådet får en del ansøgninger, fordi det kan være svært for unge at finde bolig i området, når universitetet i Århus begynder. Men projektet er også sat i gang for at få løftet nogle opgaver i sognet.

»Vi gør det for at tiltrække unge mennesker til området. Vi har nogle klubaktiviteter for børn og unge i kirken, og der vil det være fint at have et bofællesskab fuld af energi og med viden om, hvordan unge mennesker skal have det,« siger Karsten Madsen.

Selv om menighedsområdet har lejet villaen billigt, så rækker huslejepengene fra de studerende ikke.

Både penge fra kirkeskatten i sognet og fra KFUM er nødvendige. Derfor bliver projektet en udgift for sognet.

»Det er klart, at projektet giver et vist underskud, og det betaler kirkekassen. Men det drejer sig ikke om ret meget. Huset er jo ikke nyt,« siger Karsten Madsen, som regner med, at projektet kan køre over flere år, hvis det bliver en succes.

Lunken landsforening

I Landsforeningen af Menighedsråd "klapper man ikke i hænderne af begejstring over projektet", men formand Inge Lise Pedersen synes heller ikke, at kirkerne skal være bange for at prøve at gå nye veje. Og det gør projektet.

»Det er klart, man ikke skal bondefange nogen og tvangsindlægge dem til at gøre noget ved at vifte med en bolig. Men 1.700 kr. om måneden lyder jo meget rimeligt. Og sognets medlemmer må jo selv bestemme, hvad de vil bruge deres kirkeskat til,« siger Inge Lise Pedersen.

Klar i august

Villaen på Egå Møllevej er indrettet med fire værelser, to store stuer, et stort køkken og med vaskerianlæg og vil have gratis internetadgang.

Den åbner for indflytning den 1. august. /ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.