Husk nu lige borgerne

Formanden for det lokale lederråd i Århus efterlyser flere meldinger fra borgerne om, hvor der kan spares.

RIGTIGT MANGE mennesker i Århus bruger i denne tid meget energi på at forholde sig til sparekataloget - og det er rigtigt godt.

Desværre har I - vores byrådspolitikere - endnu ikke valgt at ville deltage i diskussionerne om sparekataloget. Det vil sige, at bl.a. den politisk-/ideologiske tænkning, som også ligger implicit i en del af sparekatalogets elementer, den udebliver - det synes vi er meget beklageligt.

Formålet med at undlade at gå ind i diskussionen skulle bl.a. være, at skabe en åben dialog om, hvordan I politikere kan sikre jer at vælge de områder, det gør mindst ondt at spare på, når vi borgere har forholdt os til sparekataloget.

MEN - dilemmaet i denne tænkning er åbenlys.

Det er kun et fåtal af byens borgere, der rent faktisk har mulighed for reelt at forholde sig til, hvordan den samlede kommunale service kan udføres bedst muligt set i forhold til den samlede kommunale økonomi.

Svært at gennemskue

Reelt er det vel kun de kommunale embedsmænd og jer byrådspolitikere, der kan gennemskue denne problematik.

Derfor viser den åbne debat i f.eks. aviser også en klar tendens til, at hver enkelt gruppe, der føler sig truet, forsøger at forsvare sig bedst muligt.

Og det er selvfølgelig både helt legitimt, ønskeligt og nødvendigt.

Men den debat kan I politikere bare ikke bruge som pejling i forhold til at spare der, hvor det gør mindst ondt - med mindre altså, at det er antallet af læserbreve/debatindlæg i forhold til konkrete elementer i sparekataloget, der har betydning for, hvordan I tager stilling til/afgør, hvor der spares/ikke spares. Vi mindes nemlig kun at have set ganske få læserbreve/debatindlæg med anbefalinger af, hvor der kan spares.

Vi savner derfor med andre ord fokus på de mere overordnede ideologiske og politiske temaer, som også ligger i sparekataloget - eller som kan blive en konsekvens af dette afhængigt af, hvilke elementer der bliver vedtaget.

F.eks. modulordninger, centralisering af beslutningsprocesser ved at nedlægge en række institutioner, forældreindflydelse o.s.v. De forslag, der vedtages, får nemlig en betydelig og vidtrækkende indflydelse på den fremtidige kommunale service, vi som borgere kan forvente. Og det er for os at se ikke nok at vente med denne diskussion, til en måneds tid før, sparekataloget skal vedtages.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.