Fremtidens Århus

Århus Byråd har nedsat en international tænketank, der skal sætte globaliseringen på dagsordenen.

ÅRHUS ER EN del af en globaliseret verden. Tusinder af århusianere er dagligt påvirket af udviklingen i andre dele af Europa og verden. Globaliseringen betyder, at de økonomiske, kulturelle og politiske forbindelser på tværs af landegrænser bliver stadig tættere. I Århus handler og kommunikerer vi med næsten alle lande, og der er ingen tvivl om, at udvidet global handel, produktion og investeringer kan sikre vækst og velstand. På den anden side rummer globaliseringen også mange udfordringer i form af øget konkurrence i en tid, hvor verden bliver mindre og kommer tættere på Århus.

Én ting er sikkert: Hvis Århus også i fremtiden skal være et godt sted at bo, arbejde og drive virksomhed, så skal byen have et højt internationalt ambitionsniveau. Det handler om at være på forkant.

Århus skal styrke sin internationale profil og blive et markant internationalt vækstcenter.

Tænketank nedsat

Derfor har Århus Byråd besluttet at nedsætte en international tænketank, der skal sætte globaliseringen på dagsordenen, inspirere til konkrete tiltag og initiativer og ikke mindst skabe offentlig debat om, hvordan Århus bliver bedre til at satse på den verden, der begynder på den anden side af byskiltet.

Tænketanken består af 17 repræsentanter fra århusiansk erhvervsliv, kulturen og uddannelsesverdenen. Tænketanken har holdt møder siden marts, og vil den 6/9 præsentere sine forslag ved en konference i Århus.

Opgaven med at styrke Århus i globaliseringen kan - og skal - imidlertid ikke løses af den internationale tænketank alene. Det er en opgave, som alle århusianere kan bidrage til. På tænketankens hjemmeside globalaarhus.dk kan alle indtil 15/8 derfor komme med idéer og forslag til, hvordan Århus bliver mere synlig på verdenskortet.

Belønnes med rejse

Skal Århus være Danmarks vikingehovedstad, være centrum for elektronisk musik og kunst - eller skal der måske afholdes katamaran-sejladser i Århus? Det er blot nogle af de spændende forslag, der allerede er indsendt.

Den bedste besvarelse belønnes med en rejse for to personer til Bilbao i Spanien. Og at rejsen går dertil, er ikke helt tilfældigt.

Bilbao er nemlig på størrelse med Århus og har formået at forvandle sig fra en nedslidt industriby til en moderne kulturby med en stærk international profil.

Århus står over for en ny og stor udfordring - den globaliserede verden.

Vi ønsker at angribe disse udfordringer, før de bliver problemer - og udnytte mulighederne, før de forsvinder. Vi mener, at der skal mere blus på lamperne, hvis Århus for alvor skal være synlig i det globale lyshav.

Vi håber, du er enig og har lyst til at give dit bidrag. Vær med til at præge fremtidens Århus!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.