Private presser prisen for godsbanearealet op

Samtidig med at Århus Kommune og DSB over en længere periode har forhandlet om det gamle godsbaneareal, står private investorer i kø for at komme til. Det kan bringe kommunens kulturplan i fare.

Private investorer står i kø for at overtage godsbanearealet bag Musikhuset. Interessen kan tvinge prisen i vejret og dermed bringe kommunens planer for området i fare. Århus Kommune har gennem længere tid forhandlet med DSB om arealerne med henblik på at udvikle området til kulturelle formål.

Nu bekræfter produktudviklingschef ved DSB, Steen Ø. Schmidt, at der er andre interesserede på banen.

»Vi har fået henvendelser fra en række private investorer, og der er fra investorernes side interesse for erhverv i både bygningerne og arealerne,« siger Steen Ø. Schmidt, der kalder de mange henvendelser »interessante«.

Markedsprisen

»Vi har lovet at forhandle med Århus Kommune, men vi sælger selvfølgelig kun til markedsprisen,« siger Steen Ø. Schmidt.

Netop prisen er ifølge avisens oplysninger én af årsagerne til, at kommunen og DSB endnu ikke er nået til enighed om overtagelse. For et år siden var de to parter tæt på at afslutte handlen, men siden er der kommet grus i maskineriet.

Prisen lå dengang ifølge avisens oplysninger på omkring 100 mio. kroner, men med prisudviklingen og interessen fra de private kan markedsværdien være steget betydeligt.

Kulturformål

En af de interesserede investorer er direktør Jørn Tækker, Århus. Han understreger imidlertid, at han ikke er interesseret i at købe godsbanearealerne, men kun i bygningerne for at indgå et samarbejde med Århus kommune om ombygning og udlejning til kulturformål, så Århus Kommunes kulturhandlingsplan kan gennemføres. Ifølge den skal bl.a. Entré Scenen, Huset og Kulturhus Århus flytte til Godsbanegården.

Jørn Tækker, der bl.a. står bag renoveringen og indretningen af Toldkammeret til Studenterhus Århus, kritiserer nu Århus Kommune for langsommelighed i sagen. Han har i halvandet år forsøgt at komme i dialog med kommunen for at få en aftale.

»Hvis DSB sælger til højestbydende, og hvis det bliver markedskræfterne, der skal sætte prisen, og de 10 største ejendomsudviklere overbyder hinanden, så bliver her ikke noget kulturcenter. Så bliver her kontorer,« spår Jørn Tækker.

Undrer sig over kommunen

Han undrer sig over, at Århus Kommune endnu ikke har givet en klar melding om, hvorvidt man er interesseret i et samarbejde.

Kulturrådmand Flemming Knudsen (S) sender bolden videre til DSB.

»Når Jørn Tækker efterlyser en reaktion fra kommunen, så må jeg sige, at vi efterlyser en reaktion fra DSB. Kommunen kan ikke gøre noget som helst, før vi har en aftale med DSB. Det hele kan jo falde på gulvet, hvis prisen bliver for høj.

Men jeg regner da bestemt med, at den pris, som vi en gang har fået af DSB, holder,« siger Flemming Knudsen.

Sammen med borgmester Nicolai Wammen har han aftalt et møde med DSB den 5. oktober.

lone.dybdal@jp.dk

heidi.plougsgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.