Håndbold: Pigerne vandt, men drengene lo mest

Pigerne fra SK Aarhus høstede både en sejr over drengene fra Århus GF og en tur i baljen.

Sjældent er et vindende hold set forsvinde fra en sejsceremoni i så stort hastværk. Det var ikke desto mindre tilfældet, da pigerne fra SK Aarhus først gik sejrsgang og siden i den grad frygtede vindernes traditionelle vandgang.

Sejr i sejllads betyder som oftest en tur i baljen, og det var Heino Holm Knudsen fra gårsdagens tabende part Århus GF i særdeleshed villig til at uddele.

Nyoprykkerne fra SK Aarhus stillede op til håndboldens uformelle kønskamp mod mændene fra Aarhus GF. Rammerne var dog noget aparte for boldspillerne, for seancen foregik ud for Kaløvig Bådelaug, som havde arrangeret en anderledes træningsdag på vandet.

»Det er en anden måde at være sammen på, men det handler jo stadig om, at vi skal fungere som en enhed og kæmpe som et hold. Det er vildt skægt at gøre det på en anden måde end bare gennem håndbolden,« sagde SK Aarhus' Camilla Transel, der ikke var blandt gårsdagens novicer. Hun har nemlig som barn sejlet med sine forældre.

Et superarrangement

Fredagen igennem fik byens to bedste hold indsigt i sejlsportens univers, inden det mundede ud i den afgørende kapsejlads om intern håneret. Gennem otte sejladser, hvor både drengene og pigerne havde to både i aktion, viste pigerne sig bedst. Holdet fra Nordbyen samlede 37 point mod Århus GF's 43. Og selv om målet var at samle det færreste antal, bekymrede den høje score nu ikke sidstnævntes cheftræner.

»Det er beklageligt, at vi taber til pigerne, men det er positivt, at mit hold er god til at samle point,« noterede Erik Veje Rasmussen sig, da duellanterne havde fået det endelige resultat.

Træneren for det vindende hold, Jesper Holmris, var som sin kollega begejstret for en dag med udsigt til himmel og ikke halloft.

»Vi har været heldige, at Kaløvig Bådelaug har stablet et superarrangement på banen. Det primære mål var at få en god dag, og den kom på det helt rigtige tidspunkt, fordi vi har fire nye spillere, som skal rystes sammen med resten af holdet. Det er rart, at vi kan komme ud at se noget andet, for selv om vi både skal til Ungarn og Frankrig, bliver det kun haller og lufthavne, som pigerne ser,« sagde Jesper Holmris.

Pigeplask

Gårsdagens to konkurrenter havde kompetente sejlsportsfolk med ombord. I den ene båd var en bronzevinder fra det seneste OL, som bestemt var imponeret over håndboldfolkets evner på vandet.

»De lærte hurtigt det tekniske aspekt. De havde blandt andet en god fornemmelse for, hvorfra vinden kom. Næste skridt for dem må så være det taktiske,« sagde Signe Livbjerg, der selv kunne tage nogle erfaringer med hjem fra mødet med håndboldspillernes dyst på vandet.

»De havde en helt fantastisk gejst og vinderattitude. De gik meget op i at vinde, og det var sjovt at se. De følte sig som et hold og var helt klart vant til at samarbejde. For mig er det lidt nyt og anderledes at have en makker, som man ikke altid ved, hvad gør og tænker,« sagde Signe Livbjerg, der har skiftet enetilværelsen i europajollen ud med et parløb i 470'er, som hun gennem det seneste halve år har satset fuld tid på.

I går sejlede Signe Livbjerg med drengene fra Aarhus GF og var dermed ikke at finde i vinderbådene. Kønnet til trods var hun derfor i bekvem sikkerhed på land, da det blev til pigeplask, mens drengene fik lov til at le sidst.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.