100 tomme ungdomsboliger op til studiestart

Inden boligsøgningen for alvor begynder, har Kollegiekontoret 100 tomme ungdomsboliger i Århus. Nyt kollegium med 100 lejligheder er klar i september i Viby. Størstedelen af udlejningen foregår nu via sms og mail.

Værsgo' nye studerende - der er 100 ledige boliger lige nu.

Selv om studiestarten 2006 nærmer sig hastigt, og juli/august er højtid for jagt på boliger, kan Kollegiekontoret i Århus lige nu melde om 100 tomme boliger klar til udlejning.

Billedet ligner sidste års situation, hvor der dog var op mod 150 tomme boliger tæt på 1. august.

»Det er især i Århus Vest, at vi har tomme boliger. Det gælder blandt andet Skjoldhøjkollegiet, hvor 40-50 boliger er tomme, og desuden Hejredalskollegiet og andre steder. Men det kan gå stærkt med udlejningen, når de studerende får besked om optagelse på fredag,« siger Brian Skaarup, forretningsfører for Kollegiekontoret i Århus.

Boliggaranti udvidet

Boligsituationen for studerende i Århus har de seneste år været langt bedre end tidligere tiders evindelige mangel-situation. Flere forældrekøb af lejligheder, mere byggeri og en boliggaranti gør, at alle nye studerende kan tilbydes en bolig senest i løbet af september.

Også i år er der boliggaranti, og i år er datoen fremrykket, så boligsøgende uden for Århus-området siden 15. juli har kunne skrive sig op. Tidligere var det først fra august, og det betyder, at op mod 50 allerede har skrevet sig på, og en del er blevet tilbudt en bolig. I år er garantien desuden udvidet, så den ikke kun gælder studerende på videregående uddannelser.

Bolig til studiestart

Omkring 600 søgte boliggaranti sidste år, og de havde derved krav på et tilbud om bolig inden nytår, men allerede 15. september havde Kollegiekontoret tilbudt alle ansøgere en bolig sidste år.

»Og jeg forventer det samme billede i år, så vi er efterhånden tæt på at kunne give alle nye studerende et boligtilbud ved studiestart 1. september,« siger Brian Skaarup.

På grund af boligsituationen har byggeriet af nye ungdomsboliger været noget begrænset de seneste år, men en enkelt nyhed er der dog til de studerende i år. 1. september og 1. oktober er 106 nye lejligheder klar på Chr. X's Vej i Viby i et tidligere hotel, som nu er ombygget til kollegium.

»Vi mangler lige de sidste tilladelser, men jeg forventer, at vi kan begynde udlejning i næste uge. Enkelte er dog allerede skrevet op på venteliste til det nye kollegium,« siger Brian Skaarup.

Sms-service til søgende

De seneste halvandet år har Kollegiekontoret tilbudt en sms-service til boligsøgende, så de får en sms på mobilen og mail på pc'en, når der er et boligtilbud. Derved kan boligsøgningen i princippet overvåges på ferien på Kreta, og er boligtilbuddet via sms fornuftigt, kan det accepteres via mail på nærmeste net-café.

»Den ordning er blevet en succes. 70 pct. af vores ansøgere er med på sms-service og 80 pct. får deres tilbud via mail, så det er helt klart fremtidens model for boligsøgning,« siger Brian Skaarup.

jorgen.rye@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.