Fransk miljø på Fredens Torv

Med spændende detaljer og individuel indretning har Annette og Steen Stenstrup skabt fransk stemning på deres hotel midt i Århus.

Fransk mad og vin kan man finde mange steder i Århus, men et ægte fransk hotel finder man kun ét sted.

I forholdsvis ydmyge omgivelser omkring Fredens Torv uden store skilte eller distraherende lysreklamer ligger Hotel Villa Provence.

Det ydmyge indtryk forsvinder imidlertid hurtigt, hvis den forbipasserende kikker ind gennem den brostensbelagte port.

Nysgere gæster

»Vores rislende springvand midt på gårdspladsen virker dragende på høresansen, og brosten lagt i sirlige mønstre stimulerer synssansen, så det er ikke underligt, hvis nysgerrigheden overmander folk ude på fortovet,« forklarer Steen Stenstrup i receptionen.

Sammen med hustruen Annette har han ejet og drevet hotellet i tre år, og stadigvæk ser de folk komme ind gennem porten, for lige at indsnuse det specielle provencalske gårdmiljø.

»Det er dejligt, at folk kan lide vores sydfranske stemning her lige midt i hjertet af Århus. Det er vi naturligvis meget glade for, eftersom det var en stor satsning, da vi i 2000 købte stedet og begyndte at indrette det til hotel. Det vigtigste under både ombygning, tilbygning og indretning af det færdige hotel i 2003 har været, at der ikke måtte gås på kompromis med noget,« understreger Steen Stenstrup og hustruen Annette supplerer:

Hippehotel

»Vi kalder Villa Provence et unikt design- og hippehotel i sydfransk stil, der skal være en oplevelse for vores overnattende gæster. Vores ønske har været at indrette en lille fransk oase, der oser af en næsten privat atmosfære og personlighed. Alle 36 dobbeltværelser og 3 suiter er indrettet individuelt i provencalsk stil, så vi har ingen standardværelser. På den måde kan hvert enkelt værelse give gæsterne en ny oplevelse, når de besøger os igen, og det gør heldigvis flere og flere,« fortæller en begejstret Annette Stenstrup.

Ordet hippe anvendes internationalt om små specialdesignede hoteller i ind- og udland, som fravælger den omsiggribende standardisering i en globaliseret verden. I stedet dyrkes det utraditionelle og trendy design, som ingen stordriftshoteller kan leve op til.

Årslev Kro

»På Årslev Kro, som vi købte i 1995, gjorde vi det modsatte, og alting skulle være så billigt som muligt« forklarer Steen Stenstrup.

»Vi var 40 personer, som knoklede fra morgen til aften med kurser, konferencer og familiefester, og rekorden var syv konfirmationer på én dag. I det gear lever man ikke længe, så efter fem år solgte vi Årslev Kro til en gruppe investorer. Vi besluttede, at vi ville have et godt liv uden stordrift, og vi ledte i mere end et år, inden vi fandt de unikke rammer her på Fredens Torv.«

Hotellet består af to ældre sammenlagte bygninger ved siden af Århus' gamle postgård og et nybygget baghus, som falder perfekt ind i stilen med dets sprossede vinduer. På rejser til Frankrig købte parret plakater til franske film fra 1950-erne på antik- og loppemarkeder og overalt er væggene dekoreret med gamle farvelagte forsider fra avisen "Le petit Journal".

»Vi vidste fra starten, at vi ville have et let, lyst og charmerende hotel, men vi kunne selvfølgelig ikke vide, om vores ideer kunne holde, og om andre mennesker ville værdsætte vores smag. Heldigvis har Annettes fornemmelse været rigtig, og det er også hende, som har udvalgt og købt alle plakaterne - og sørget for kaklerne med navneskilte og værelsesnumre, som er specialfremstillet i Portugal,« fortæller 50-årige Steen Stenstrup, der altid har beskæftiget sig med hoteldrift.

Grebet af opgaven

For 26 år siden blev han gift med den jævnaldrende Annette, som i mange år arbejdede som klinikassistent, indtil overtagelsen af Årslev Kro. Derefter har parret stået sammen i tykt og tyndt omkring hoteldriften.

»Jeg blev grebet af opgaven med indretningen her på Villa Provence, da Steen sagde, at jeg kunne sætte mit præg på indretningen af værelserne, uden at han blandede sig,« siger Annette Stenstrup med et smil.

»Men måske vidste han ikke helt, hvad det indebar, at mit hjerte bankede for den provencalske stil. Det betød nemlig, at badeværelserne fik installeret badekar på løvefødder til 35.000 kr. stykket og italienske fliser også i den pebrede ende af prisskalaen. Hele indretningen blev nok fire-fem mio. kr. dyrere end budgetteret, men jeg tror, pengene var godt givet ud,« vurderer Annette Stenstrup og ægtemanden nikker.

»Jeg plejer at sige, at vi kun har to produkter: Værelser og morgenmad, og begge dele skal være det bedste,« forklarer Steen Stenstrup.

Kun morgenmad

»Værelserne fik Annette lov til at indrette, så nu prøver jeg efter bedste evne at sætte mit præg på morgenmaden. På Årslev Kro fik vi nok af madlavning dagen lang til en masse mennesker, så her serveres kun morgenmad - og det er ikke den sædvanlige morgenbuffet, som man ser mange steder,« understreger Steen Stenstrup.

»Jeg vil vove at påstå, at vi serverer byens bedste morgenmad, som blandt andet består af friskpresset appelsinjuice, håndlavede franske oste, italiensk charcuteri, spejlæg på pancetta, græsk yoghurt med akaciehonning og brød uden tilsætningsstoffer. Så har jeg vist fået det meste med,« mener Steen Stenstrup.

På den rette hylde

Det er tydeligt, at parret har fundet dets rette hylde, og en rundtur mellem værelserne på Villa Provence bekræfter, at det på ingen måde er noget standardhotel. Allerede i receptionen, hvor ægteparret tager imod gæsterne i dagligdags tøj, kan gæsterne indsnuse den specielle atmosfære.

En populær suite på Villa Provence, som både nygifte og veletablerede kunstnere ynder at gøre brug af, er bryllupssuiten.

»Her for enden af suiten foran toilettet har vi installeret et meget stort træbadekar med udsyn til hele rummet, og især nygifte elsker at hoppe ned i vandet og få serveret champagne på kanten,« fortæller Steen Stenstrup.

»Vi går ikke på kompromis med noget som helst, og det sætter vores kunder pris på. Det er meget sjældent, at vi diskuterer priser med kunderne, selv om vi ligger i den dyre ende. På årsbasis er vores belægningsprocent omkring 80, og det er pænt over gennemsnittet her i byen - og i øjeblikket er alt udlejet,« siger Steen Stenstrup.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.