Sommerlejr med 500 spark i timen

Taekwondokæmpere fra hele Europa har været samlet hele ugen i Skæring til international sommerlejr.

Fløjten får ikke lov til at være tavs i mange sekunder ad gangen.

De nærmeste kæmpere i Skæringhallen må holde sig for ørerne, når hollænderen Henk Meijer tømmer sine lunger ud i den sorte fløjte.

50 kæmpere med sorte bælter om livet reagerer prompte på lyden ved at svinge det ene ben og sparke mod en modstander, der tager imod med en slagpude. Dansk Taekwondo Forbunds officielle sommerlejr er på sit højeste.

Lejren tiltrækker hvert år over 500 kæmpere fra Danmark, Norge, Tyskland og Holland. I år var deltagerne samlet på Skæring Skole, hvor de fik undervisning to gange daglig hele den forløbne uge.

Denne eftermiddag står den på træning i sparketeknik med fokus på hurtighed og styrke.

Kæmperne får fastspændt elastikker om sparkebenet for at øge modstanden. Henk Meijer går rundt i hallen og korrigerer elevernes bevægelser.

Han ligner den onde sekundant fra Cobra Kai Dojo i filmklassikeren Karate Kid. Stor, stærk og kontant. Piger og drenge får hurtige dask på skulderen og barske kommentarer med smil på læben.

Sparker som bedste

»Du sparker som min bedstemor,« råber han til en dreng, der er ved at være udmattet efter en times elastikspark.

Henk Meijer er ingen bad guy.

Hollænderen bruger sin sommerferie på at undervise på sommerlejren. Henk Meijer er et stort navn i den internationale taekwondo-verden. Han var den første til at bryde koreanernes dominans ved VM. I 1985 blev han den første ikke-koreanske verdensmester, da han vandt guld i sværvægt. I dag træner han det franske olympiske mandskab.

»Jeg elsker at være her. Der er en god atmosfære på denne lejr. Jeg bruger min ferie på det, og jeg forsøger at komme tilbage hvert eneste år,« fortæller Henk Meijer.

Det er femtedagen af sommerlejren og flere af kæmperne har viklet sportstape omkring vabler og smårifter. Det forhindrer dem ikke i at yde 100 procent, når Meijer pifter i fløjten.

»Jeg kan godt lide Henk Meijers undervisning. Den er meget amerikansk. Det er hårdt og kontant med enkle metoder. Man får meget ud af det. Jeg har prøvet det før,« siger 19-årige Mick Foged, der har sort bælte med 3. dan.

Samler inspiration

Han har været med på sommerlejren hvert eneste år, siden han var fire år.

»Min far er cheftræner i Frederikssund Taekwondo Klub, så jeg er blevet trukket ind i sporten. Men jeg elsker det,« fortæller han, inden han skal løbe for at nå næste time et andet sted på Skæring Skole.

Elastikøvelserne bliver foreviget af hollænderen Sebastian Sprengers. Han sidder på tribunen i Skæringhallen og filmer Henk Meijers undervisning med et digitalt videokamera.

»Jeg underviser børn hjemme i Holland, så jeg er med her for at samle inspiration. I Holland findes der ikke noget som denne sommerlejr,« fortæller 27-årige Sebastian Sprengers, der har sort bælte med 4. dan.

Han er med på sommerlejren for sjette gang.

Henk Meijer pifter i fløjten for sidste gang. Kæmperne slipper for den snærende elastik, og de sætter sig sveddryppende på tribunen, mens gulvet bliver oversvømmet af blå, grønne og gule bælter.

Sommerlejren er unik, fordi deltagerne er en blanding af de bedste Team Danmark-støttede landsholdskæmpere og nybegyndere med hvidt bælte.

»Det er hårdt at træne to gange om dagen i en uge, men man får meget ud af det. Man får bedre kontrol over sin krop, og man bliver mere smidig. I sidste ende giver det bedre selvtillid, fordi man lærer at tro på sig selv,« forklarer 15-årige Danny H. Jensen fra Skjern, der er nået til blåt bælte.

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.