Kommunale jadak'ere nede i sommergear

Der er kun halvt så mange billetkontrollører og parkeringsvagter som normalt til at dele bøder ud i sommervarmen.

De mangler ikke kun chauffører hos Århus Sporveje. Antallet af billetkontrollører i busserne er halveret i sommerferien, og der deles langt færre bøder ud end på øvrige tidspunkter af året.

»Vi skal stille med mindst halvdelen af den normale styrke på 26 mand i sommerperioden, men det kan selvfølgelig være svært, når vi pludselig rammes af sygdom,« fortæller chefen for buskontrollørerne, Kim Heikki, kundeservice- og personalechef hos Århus Sporveje Trafikselskabet. Ifølge Kim Heikki skyldes de færre bøder dog ikke alene den formindskede styrke af kontrollører.

»Hvis man ser på uddelingen af bøder gennem året, så falder over halvdelen af dem til kunder, der er under 25 år,« fortæller han.

»Det kunne tyde på, at mange af synderne er studerende, og mange af dem er på sommerferie i øjeblikket.«

Aflysninger fylder

Billetkontrollørerne bruger samtidig en del af deres arbejdsdag på at informere kunderne om aflyste afgange, og den del af jobbet fylder en del i øjeblikket.

»Vi har rigtig mange aflyste afgange for tiden, og det er da klart, at de kunder, der venter forgæves ved stoppestederne har flere spørgsmål til køreplanen, end de har haft på tidligere tidspunkter.«

Århus Sporveje uddeler omkring 3.000 bøder om året.

Færre P-vagter

Hos Trafik og Veje under Århus Kommune er man også mærket af sommerferien. Af afdelingens 13 parkeringsvagter er kun syv på arbejde i øjeblikket.

»Vi stiller med halvdelen af styrken, uanset om der er sommer- eller vinterferie,« fortæller Niels Richard Madsen, der er daglig leder af P-kontrollen hos Trafik og Veje. Han forsikrer, at der bliver delt parkeringsbøder ud i sommervarmen.

»Vores personale har en rigtig god fornemmelse af, hvor de skal gå hen for at finde parkeringssynderne, så vi får stadig delt bøder ud.«

Når vejret er godt, flytter flere af parkeringsvagterne sig fra midtbyen til områderne omkring byens strande, hvor mange badegæster typisk holder ulovligt parkeret.

»Der er en del trafik i midtbyen i forbindelse med udsalget, men er det rigtig varmt, drosler vi lidt ned i byen og tager ud til strandene,« fortæller Niels Richard Madsen og peger på parkeringsforholdene på Salonvejen, der fører ned til den populære badestrand Den Permanente.

»Når folk har sat sig i hovedet, at de vil til stranden, så vil de også til stranden. De kører ned i bunden af Salonvejen, hvor de opdager, at der ikke er flere ledige parkeringspladser, og så vælger mange at tage chancen og parkere ulovligt langs vejen, så eventuelle redningskøretøjer ikke kan komme frem. Det er vores pligt at straffe folk for at parkere på den måde, og vi kan skrive 15, 20 eller dobbelt så mange parkeringsbøder, hvis vi tager derud på en varm sommerdag.«

Der uddeles årligt omkring 20.000 parkeringsbøder i Århus.

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.