5.231 nye job på et år

Statistikken fra Arbejdsformidlingen Århus Amt bliver måned for måned ved med at vise, at få er arbejdsløse. Om end nogle brancher ingen grund har til at juble.

Endnu engang viser statistikkerne fra Arbejdsformidlingen Århus Amt, at antallet af arbejdsløse er meget lavt, og at tallet styrtdykkede i juni i forhold til samme måned i fjor. På et år kom 5.231 flere personer i arbejde.Det svarer til, at der blev skabt et tilsvarende antal ny job.

I Århus Kommune var der i juni i gennemsnit 7.156 arbejdssøgende personer uden arbejde - et fald på et år på 2.482 personer. 335 flere akademikere kom i arbejde, men 1.604 er fortsat uden arbejde i Århus.

»Mange grupper oplever meget lave ledighedstal. Det gælder ikke mindst inden for byggefagene og på sundhedsområdet. Den laveste ledighed i juni var blandt sygeplejerskerne med kun 0,3 pct. ledighed. Inden for byggefagene er ledigheden lavest inden for VVS-området med en ledighed på kun 0,4 pct., og blandt elektrikere og malere var ledigheden på henholdsvis 1,3 pct. og 1,4 pct.,« oplyser regionschef Jens Anker Hasager.

For disse brancher er arbejdsløsheden reelt afskaffet, så mange arbejdsgivere ikke længere kan skaffe tilstrækkeligt med uddannet arbejdskraft.

Ikke jubel over alt

Der er dog brancher, hvor man i a-kasserne bestemt ikke jubler over statistikken:

»Ja, der er områder, hvor ledighedsfaldet ikke er slået så markant igennem. Det gælder især for magistrene, som i juni havde en ledighed på 9,5 pct. og dermed topper den kedelige ende af statistikken. Magisternes a-kasse huser en lang række af bl.a. de humanistiske universitetsfag.

Også restaurationsbranchens a-kasse og a-kassen for journalistik og kommunikation har fortsat en høj ledighed med henholdsvis 9 pct. og 8,5 pct., oplyser Jens Anker Hasager.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.