Fodbold: Mens vi venter på Ronaldinho

For andet år i træk er Barcelona i Århus, for andet år i træk har de ladt de største navne blive hjemme og for andet år i træk ser det svært ud for AGF at få besøget til at løbe rundt økonomisk.

Trøjerne talte deres eget tydelige sprog. Ronaldinho. Ronaldinho. Ronaldinho. Der er ingen tvivl om, hvem langt størstedelen af de omkring 1.000 besøgende til Barcelonas tirsdags-træning på Århus Stadion helst ville se.

Det galdt også Mads på 10 år. Sammen med vennerne Emil, Mathilde og Magnus havde han købt billet til træningen. Selv om de var glade for er være der, var de dog lidt kede af, at det kun er én af favoritterne, Samuel Eto'o, der var med i Århus. De øvrige tre; Ronaldinho, Lionel Messi og Carles Puyol måtte de undvære.

Den skuffelse har AGF-direktør Lars Windfeld fuld forståelse for, men han har også forståelse for, hvorfor de ikke er med i Århus.

»Sportslige hensyn for Barcelona gør, at de ikke er med. For dem er det her jo ikke det vigtigste i sæsonen. Vi har forsøgt at lokke, men vi kan ikke puste os op og true os til noget. Det ville vi ikke få noget ud af,« indrømmede direktøren. Alligevel er han meget tilfreds.

Betaling i overkanten

»Det er en af verdens største klubber, og vi har fået, hvad vi har betalt for,« mente han.

Iben Langballe, der havde sine to børn med på stadion, mente nu, at betalingen var i overkanten.

»Det lugter lidt for meget af penge, at skulle betale for at komme ind til træning. Det skulle vi ikke sidste år, og på den måde går det folkelige af sporten. Det er i orden at betale for kampen på fredag, men det her kan godt gøre en vred. Der er jo mange forældre med børn, der skal betale dyrt,« mente hun.

Hendes søn Tobias havde som glødende Barcelona-fan lokket hende og søsteren til Århus fra Roskilde for at se arrangementet. Som en af de færreste kunne han nævne adskellige af de spillere, der er med i Århus, men også han var lidt skuffet over ikke at kunne se Ronaldinho.

Økonomien i projektet er imidlertid ikke så vigtig som signaleffekten, mener Lars Windfeld. Det ser da heller ikke ud til at blive en guldgrube for AGF. Som det ser ud nu, er der mere end 7.000 pladser, der mangler at blive solgt, inden det røde flag hejses.

»Hvis der bliver fyldt er det fint, men giver vi 16-17.000 tilskuere en dejlig oplevelse, er det også i orden. Og i år er der også billet til dem, der lige er kommet hjem fra sommerlandet på fredag,« sagde en optimistisk direktør, der dog ikke virkede, som om økonomi var det, han helst ville tale om.

»Det er godt for byen og klubben, at vi kan skrive nogle succesfulde Barcelona-ophold på C.V.'et. Så bliver det også nemmere at skaffe andre hold til byen. Med et rygte som et sted, med styr på det hele, kan det være, at eksempelvis Fiorentina ville kigge forbi. Så organisationen bag denne tur skal have stor ros,« mente Lars Windfeld. Trods betaling og manglende stjerner, havde de fleste af de opmødte dog en god oplevelse. Jovan Krstic og Emil Kroer på 12 og 13 år var ligefrem glade for, at træningen kostede dem penge.

Og de havde heller ikke noget imod, at Ronaldinho og de andre stjerner ikke var med. Tværtimod.

Argumentet var dog næppe, hvad arrangørene havde tiltænkt.

De to unge mænd var nemlig glade for, at der ikke var så mange andre tilskuere, som der ellers ville have været. Trods det maseri der var, gjorde det det nemlig lettere at få autografer.

Men ved nærmere eftertanke, ønskede de egentlig alligevel, at Ronaldinho havde været med til træningen.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.