Den spanske flue kom forbi

FC Barcelonas besøg har ikke kun bragt fodboldstøvler og formidabel teknik til Århus - det har også tiltrukket en horde af pressefolk.

Den spanske flue er egentlig slet ikke er en flue. Det er en bille, hvis kendetegn er, at den optræder i kæmpe sværme.

Sværme, der i en rasende fart afblader selv de mindste buske i deres nærhed, inden de forsvinder videre.

Der er også en pæn sværm omkring Marselisborg Skov i denne uge. Dog er der ikke tale om spanske fluer, men derimod spanske pressefolk, der følger Barcelona-truppens samtlige bevægelser.

Og nogen flue på væggen, er der bestemt ikke tale om, når de hurtigtsnakkende reportere invaderer Århus Stadion, med en hale af fotografer og kameramænd bag sig. Med højlydt indbyrdes snak og kraftig gestikuleren, er klyngen næsten ikke til undgå at lægge mærke til.

En helt anden liga

Flokken tæller i omegnen af 30 mænd og kvinder samt en enorm mængde kameraer, båndoptagere, mikrofoner og andet udstyr, der skal sørge for at Barcelona-stjernerne ikke trækker vejret, uden det bliver bevaret for eftertiden.

Topklubberne i den bedste spanske række er i en helt anden liga, end hvad vi er vant til i Danmark, og det er ikke kun på det sportslige plan.

Interessen omkring især Barcelona og Real Madrid er så massiv, at det er en helt industri for sig. Dette medfører blandt andet, at klubberne har deres helt personlige pressekorps, der kun skal sørge for nyt om spillertruppen til klubbens egen hjemmeside og tv-kanal.

Derudover har alle de store aviser og fjernsynskanaler med respekt for sig selv tilknyttet journalister, der kun dækker en enkelt klub. Så der er i sandhed ingen nyhed, der er for lille.

Efter onsdagens træning, ser en heldig bolddreng sit snit til at få den islandske angriber Eidur Godjohnsens autograf, da denne er på vej ud fra banen. På vej hen mod drengen, rammer angriberen sin tå mod et stykke træ, og stopper kort op over den lettere ubelejlighed.

Måske epokegørende

Bzz...Brøkdele af et sekund går der, før han er omkranset af kamerafolk. Nærbilleder fra flere vinkler skal sikre, at de spanske seere bliver vidner til såvel den ramte fod som spillerens ikke udpræget smertefyldte ansigt.

Han er langt fra den eneste spiller, der tiltrækker sig kamerafolkene og journalisters interesse. Så godt som hver enkelt spiller, træner eller vandbærer bliver der slået ring om, ved enhver lejlighed. Det kunne jo være, at de havde oplevet noget lige så epokegørende.

På det efterfølgende pressemøde er det uvist, om situationen omkring den stakkels fod var blandt emnerne. Det hele foregik nemlig på spansk. Til glæde for de kun spansktalende tilrejsende journalister, og knap så megen glæde for de lokale, sprogfattige journalister.

Foran i køen

Den lokale delegation måtte da også sande, hvor deres plads i hierarkiet var.

Én efter én kom de spanske journalister på mystisk vis foran i køen til interviews med de eftertragtede stjerner, med en brandgod undskyldning om hvorfor netop de havde førsteret. På spansk, naturligvis.

I behørig afstand måtte de danske journalister så forsøge, at skabe mening ud fra det, der blev spurgt om og svaret på. Og et er sikkert; Det var ikke ordet "Århus", der blev spurgt hyppigst til.

For ifølge de spanske pressefolk er Århus kun den mark, Barcelona-spillerne for tiden er buske på.

Og efter på fredag flyver de videre igen.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.