Ny frist til Århus-klub

Danmarks Ishockey Union er stadig forbeholden over for Århus Eliteishockey.

Aarhus Eliteishockey skal senest 15. august forsikre Danmarks Ishockey Union (DIU) om, at klubben har et hold klar til kampene i den kommende sæson i landets næstbedste række.

»Vi har fået en bruttoliste med spillere, men bestyrelsen i DIU har skønnet, at den ikke var pålidelig. Der var ikke spillere nok til en sæson. Klubben siger, de har fået en tjekkisk målmand, men vi har ikke set papirer på ham. Andenmålmanden har rygproblemer og kan ikke spille. Vi er ansvarlige for turneringen, og sidste sæson måtte Aarhus Eliteishockey trække sig ud efter blot to måneder,« siger Enver Hansen, formand i Danmarks Ishockey Union.

Aarhus Eliteishockeys formand, Søren Huvendick, forstår ikke, at Enver Hansen hæfter sig ved de manglende spillere.

»Vi har masser af spillere, også målmænd. Søndag kommer blandt andet en tjekkisk målmand op til os,« siger Søren Huvendick.

Tingene på plads

Fristen for at rapportere til forbundet har han endnu ikke hørt om.

»Men i næste uge har vi bestyrelsesmøde, og da får vi tingene på plads og vender tilbage til forbundet,« understreger Søren Huvendick. Da turneringen begynder midt i september, er tiden knap, og DIU har været nødt til at lave en turneringsplan, hvor begge århusianske klubber er med. Den anden klub, Aarhus IK, har de formelle papirer på plads.

»Som det ser ud nu, er der to århusianske hold i 1. division, men vi har givet Aarhus Eliteishockey en frist, så de kan få et hold på plads og få styr på økonomien,« siger Enver Hansen.

Forleden blev Aarhus Eliteishockey fjernet fra pokalturneringen, men det er ifølge formanden for DIU ikke tegn på, at klubben slettes fra 1. division.

»I forbundet så vi meget gerne, at de to klubber arbejdede sammen. Lige nu er der ikke plads til to Århus-hold i den næstbedste division, for der er grænser for, hvor mange sponsorkroner, der er i omløb. Begge steder er der kvaliteter, og jeg ved, at AIK meget gerne ville have Søren Huvendick (Aarhus Eliteishockeys formand, red.) med i ledelsen. Men ærgerligt nok sagde han nej,« siger formanden for unionen.

Han og bestyrelsen lægger ikke skjul på, at den model, som AIK benytter er at foretrække.

Godt organiseret

Mens AIK har en ungdomsafdeling, er Aarhus Eliteishockey udelukkende et seniorhold.

»AIK har fået et comeback, fordi de bygger klubben langsomt op, så den er godt organiseret. Ved hjælp af en velfungerende ungdomsafdeling er der et godt grundlag for at rekruttere ledere og hjælpere. Alle med forstand på foreningslivet ved, at det er den rette måde at gøre det på,« understreger Enver Hansen.

Situationen i Århus er slet ikke holdbar på længere sigt. De to klubber holder begge til i Aarhus Skøjtehal, hvor kun 24 ugentlige timer er sat af til hockeytræning.

»Vores undersøgelser viser, at der skal afsættes mindst 36 timer, hvis man vil drive et elitehold. I Århus skal to klubber endda dele de 24 timer. Også ud fra den betragtning er der ærgerligt, at der er to Århus-klubber,« siger Enver Hansen.

I første omgang - mens forbundet venter på papirer fra Aarhus Eliteishockey - er begge klubber med i den kommende turneringsplan. Ud fra den betragtning, at det er nemmere at trække et hold end at tilføje et nyt.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.