Undervisning for blinde bliver for dyrt

I ÅRHUS Kommunes udsendte sparekatalog er der forslag til besparelser på handicapområdet, der for synshandicappede vil medføre prisstigninger på op til 25 pct. for at deltage i undervisning hos Blindes Oplysningsforbund (BOF).

Jeg vil hermed gerne begrunde, hvorfor det er vigtigt, at jeg som synshandicappet har brug/mulighed for at kunne deltage i undervisningen i Blindes Oplysningsforbund, og hvorfor det er vigtigt, at prisen for undervisningen bliver på det niveau, der gælder nu.

Jeg mistede en stor del af mit syn for ca. otte år siden, og dermed væltede hele min verden. Det har været en kamp at komme videre, men det er lykkedes, og her kommer bl.a. BOF ind i billedet. Jeg har deltaget i engelskundervisning og deltager på ottende år i litteraturundervisning.

Det betyder meget for mig at kunne deltage i en undervisning, der tager hensyn til mit synshandicap, ligesom det betyder meget for mig at ære blandt andre med et synshandicap. Det er samtidig vigtigt, at de forskellige hold kan oprettes med et lille deltagerantal, da jeg meget let mister overblikket i store grupper. Dette sociale samvær, hvor undervisningen er det primære, har en stor værdi for min livskvalitet. Mit synshandicap kommer ganske enkelt til at fylde mindre, når jeg deltager i undervisningen og på den måde erhverver mig ny viden, og jeg føler mit selvværd vokse i en dagligdag, hvor det at være lidt anderledes ofte kan være medvirkende til, at man isolerer sig.

Hvis prisen på undervisningen stiger nævneværdig, vil det for mig, og mange andre, der klarer sig med en pension, ikke være muligt at deltage i den undervisning, der tilbydes.

Jeg håber meget, at den bebudede besparelse på dette område vil blive taget op til grundig overvejelse og dermed blive opgivet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.