Sund mad på skoleskemaet

Århusianske børn lærer i denne uge om sund mad og motion på Madskolen i Lystrup.

14 børn har droppet sommerferien i denne uge for at gå i madskole på Lystrup Skole. Idéen med Madskolerne, der er et samarbejde mellem 4H og Landbrugsrådet, er at give børn og unge viden om sund mad og motion på en sjov og lærerig måde.

Og det er tilsyneladende lykkedes.

»Det har været rigtigt sjovt. Vi har lært en masse om mad, og jeg har fået en masse nye venner. Det bedste er, at vi får alle opskrifterne med hjem, så vi kan lave maden derhjemme,« fortæller 11-årige Line Balmer.

Udover madlavningen har børnene bl.a. været på besøg på en bondegård, hvor de fik et indblik i, hvor maden kommer fra.

Et bondegårdsbesøg der gjorde indtryk.

»Det var spændende at høre om, hvordan bondemanden passer dyrene. Vi lærte at flæskesteg kommer fra grisen, og han fortalte, at medisterpølse er kød puttet ind i tarme. Det er lidt ulækkert, men tarmene bliver heldigvis renset grundigt,« siger Line Balmer.

Torsdag eftermiddag var der fuld gang i køkkenet i Lystrup. Efter en frokostpause med grisekoldskål med foderpiller, som i virkeligheden var jordbærkoldskål med rugbrødsstykker, på bordet, gik børnene i gang med at forberede en menu til aftenens grisefest for forældre og søskende.

Grisekage

Menuen stod på kartoffeltræer, skinkeroast, griseboller og grisekage. En menu der krævede 90 skrællede æbler, og den opgave kastede Alexander Torsell sig over.

Han er én af de blot to drenge på madskolen.

»Jeg elsker at lave mad, og derfor ville jeg gerne lære noget mere om det. Mine venner synes, at det er lidt pigeagtigt, men det er fordi, at de ikke ved noget om det. De fleste kokke er altså mænd,« siger Alexander Torsell.

Lærerne på sommerens madskole er tre studerende fra JVCU Ernæring og Sundhed, som frivilligt har arrangeret Madskolen i Lystrup. De tre studerende bruger hver dag otte timer på arrangementet.

Hårdt arbejde

»Det er hårdt arbejde, men vi får en god oplevelse ud af det, og vi får mulighed for at bruge den viden, som vi har fået, til at lære børnene om gode og sunde madvaner. Børnene er rigtigt gode til det og meget engagerede, så det har været en hyggelig uge,« siger Hanne Scheller.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.