Ny lufthavn betyder penge i kassen

SF'ERNE HAR fået en idé: De vil bygge en jernbane til Århus lufthavn. Bag denne idé står bl.a. Morten Homann (MH), der altid har været modstander af en ny østjysk lufthavn.

Han indrømmer også selv, at planen om en jernbane til lufthaven ligeså meget er for at "lukke" lufthavnsdebatten, som det er en løsning. »Endelig vil sådan en bane også endegyldigt slå enhver luft ud af de håbløse planer om at bygge en helt ny østjysk lufthavn,« siger han.

MH vil ikke indse, at det er nødvendig med en ny lufthavn. Århus Lufthavn skal flyttes. Det er ikke håbløse planer, men derimod en nødvendighed, hvis Østjylland skal trækker turister, virksomheder og messer til. Mange tror, meget fejlagtigt, at man jo bare kan poste penge i infrastrukturen ud til lufthavnen, så vil Tirstrup blive attraktiv.

Befolkningsgrundlaget

Nu er situationen bare den, at det ikke vil hjælpe, da det er befolkningsgrundlagets størrelse, der er afgørende for, om en lufthavn kan overleve. Dette grundlag er ikke stort nok i Tirstrup, hvilket tydelig ses på den kæmpe tilbagegang, lufthavnen har.

At vi har en forkert placeret lufthavn, betyder dårlige vilkår for erhvervslivet og turismen i Østjylland. Dette betyder færre arbejdspladser, færre turister, dvs. færre skatteindtægter og derved forringet velfærd for borgerne.

Afsmitning

Vi har en kreds af investorer, der foruden fuld finansiering af lufthavnen også vil betale tilslutningerne i form af veje og nærbane fra Århus H. Vi vil så få en rigtig placeret lufthavn med det rigtige befolknings grundlag til stede, hvilket vil betyde, at Østjylland igen vil være Vestdanmarks vækstcenter.

Dette vil også smitte af på kommunens økonomi, og vi vil således ikke behøve de store sparerunder.

Så hvorfor er MH imod en ny lufthavn? Ønsker han ikke flere arbejdspladser, flere turister og bedre velfærd for borgerne?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.