Venstrefløj fortsætter kritikken af politiet

Venstrefløjen i Århus fortsætter deres kritik af Århus Politi i forbindelse med angrebene på den socialistiske Cafe Oskar i Mejlgade.

Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen drager nu justitsminister Lene Espersen (K) ind i sagen om de gentagne angreb på den socialistiske Cafe Oskar i Mejlgade i november og december 2005. Angreb som medlemmer af højrefløjen i Århus mistænkes for at stå bag.

Per Clausen har stillet to spørgsmål til Lene Espersen om sagen på opfordring fra det lokale medlem af Enhedslisten, Hans Jørgen Vad, der også selv blev overfaldet under det første angreb på cafeen.

Spørgsmålene rejses, da Århus Politi for nyligt har besluttet ikke at rejse sigtelse mod nogen i de pågældende sager.

»Nu skal vi have undersøgt til bunds, hvad der er sket, og hvorfor Århus Politi tilsyneladende ikke er i stand til at rejse en eneste sigtelse i denne sag. Det forekommer underligt,« siger Per Clausen.

Ud over en redegørelse om, hvordan Århus Politi har grebet efterforskningen an, ønsker Per Clausen også dokumentation for en udtalelse, som chefpolitiinspektør Allan Lund fremkom med i begyndelsen af december 2005.

Da udtalte han, at det var politiets klare opfattelse, at de forurettede havde mere fokus på at komme i medierne, end i at sagerne blev opklaret. Han understregede, at denne kritik gjaldt begge fløje i konflikten.

Det er ikke en udtalelse, som Per Clausen mener hører sig politiet til.

»Det er ikke en positiv tilgang til en efterforskning. Det virker, som om at man hos politiet lidt betragter det som en intern kamp mellem to grupper, og at det er lidt deres egen sag at få det løst. Derfor har jeg også bedt om at få dokumentation for, at parterne har modvirket sagens opklaring,« siger Per Clausen.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at venstrefløjen i Århus kritiserer Århus Politi for deres ageren i efterforskningen af disse sager. Allerede dagen efter Allan Lunds udtalelser indkaldte Danmarks Kommunistiske Parti og Marxister/Leninister i Århus, som ejer Cafe Oskar, til et pressemøde på cafeen, hvor de udtrykte deres vrede over udtalelserne.

Dengang ønskede politimester Jørgen Ilum ikke at kommentere udtalelserne, og det gør han heller ikke i dag, da han ønsker at færdiggøre redegørelserne til justitsministeren.

Århus Politi nedsatte kort efter angrebene ekstra mandskab til efterforskningen, og da det andet angreb havde fundet sted, blev denne gruppe fordoblet, som udtryk for med hvilken alvor man betragtede sagerne.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.