Jagten på Danmarks sødeste hund

Dyrenes Beskyttelse og livsstilsmagasinet Vi med Hund har sendt en hundekaravane rundt i landet for at udvælge Danmarks sødeste hund.

Hvor finder man Danmarks sødeste hund? Det spørgsmål finder Dyrenes Beskyttelse og livsstilsmagasinet Vi med Hund så vigtigt at få besvaret, at de i fællesskab har sat en "hundekaravane" på benene.

Over fem dage rejser karavanen i denne uge rundt mellem fem danske byer for at udvælge de 10 sødeste hunde i hver by. Mandag startede karavanen i København med 900 fremmødte hunde og 2.000-3.000 to-benede venner. Tirsdag og onsdag gik turen til Vordingborg og Odense, og i går var turen kommet til Århus.

En svær opgave

»Det har været helt fantastisk,« udtaler projektkoordinator Helene Kemp fra Dyrenes Beskyttelse på Tangkrogen i Århus, da JP Århus møder hende i presseteltet klokken 15. Ude på pladsen er tre lange køer med tilsammen 700 hunde og 2.000 hundeejere ved at gøre sig klar til at blive bedømt af tre udvalgte dommere.

»Dommerne er på en utrolig svær opgave, og det volder dem mange kvaler at udvælge de 10 sødeste hunde i hver by. Derfor er det også vigtigt at pointere, at hver enkelt hund naturligvis altid vil være vinder for dens ejer, og en konkurrence som den her skal selvfølgelig også tages med et glimt i øjet. Vi har sagt ja til at deltage, fordi det giver os lejlighed til sætte fokus på nogle af vores mærkesager. Hver år bliver 12.000 hunde aflivet, fordi deres ejere ikke kan styre dem, og det er et helt vanvittigt højt tal. Folk køber tit en forkert race, som slet ikke passer til hjemmet, og andre giver op, når hunden kommer i lømmelalderen. Derfor uddeler vi forskelligt materiale, som indeholder gode råd og henviser folk med hundeproblemer til en hundepsykolog. Tit skal der kun et enkelt eller nogle få besøg til for at afhjælpe problemerne,« forklarer Helene Kemp. Ved siden af hende uddeler personale fra Dyrenes Beskyttelse foldere med titler som "Før du køber hund", "Hvis hunden er aggressiv" og "Hvis hunden ikke kan være alene" .

Hundekalender

Med på pladsen møder vi pressechef Signe Sehested Lund fra livsstilsmagasinet Vi med Hund.

»Min mand og jeg udgiver bladet Vi med Hund, og vi synes det kunne være spændende med en konkurrence, hvor folk med alle mulige forskellige hunde kunne konkurrere på lige vilkår, ligegyldigt om det var en racehund eller et gadekryds. Samtidig har jeg en fortid som castingchef for TV-Danmark, hvor vi i sin tid castede til Big Brother. Masser af mennesker dukkede op dengang, og det var en stor folkelig event. Så tænkte vi, at det ville være oplagt med en casting til en hundekalender, som alt det her ender med,« fortæller Signe Sehested Lund. I dag afsluttes den indledende runde i Aalborg, og fra lørdag kan hundeinteresserede gå ind på www.danmarkssodestehund.dk og se fotos af alle finalehundene.

Stem på vinderen

»Fra lørdag den 12. august til midnat onsdag den 23. august kan folk stemme på den hund, de synes skal have titlen som Danmarks sødeste hund. Man kan kun afgive én stemme hver dag på computeren over internettet, og de 12 bedst placerede bliver fotograferet til hundekalenderen. De vindende hunde får således en side hver som månedens hund i en 2007 familiekalender, som vi sætter til salg i efteråret - og overskuddet går til dyreinternater under Dyrenes Beskyttelse,« afslutter Signe Sehested Lund.

Kendt ansigt

Blandt de tre hundedommere i arrangementet på Tangkrogen finder vi et kendt ansigt, nemlig sangerinden Sidsel Ben Semmane. I maj repræsenterede hun Danmark i Det Internationale Melodi Grand Prix, i dag er hun i fuld gang med at vurdere østjyske kandidater til titlen som Danmarks sødeste Hund.

»Jeg har selv en stor new foundlænder på ni år derhjemme. Den hedder Balu, og før den har vi haft to new foundlændere, så jeg kender da lidt til hunde,« indrømmer Sidsel Ben Semmane. Hun sagde ja til dommerjobbet, da hun fik at vide, at overskuddet går til Dyrenes Beskyttelse, og at hun først og fremmest skulle følge sin umiddelbare intuition ved udvælgelsen af hundene.

»For lidt siden kom en charmerende shitzu tibetaner forbi, og det var tydeligt, at alle var vilde med den. Den var utroligt livsglad, og når en hund smiler til én, så kan man ikke lade være med at smile igen. Sådan en hund har det, som jeg synes skal til, nemlig en høj krammeværdi. Den havde udstråling, og så logrede den sig lige ind i hjertet af både børn og voksne. Det er en god kvalitet at besidde for at kunne gøre sig fortjent til titlen som Danmarks sødeste hund,« forklarer Sidsel Ben Semmane.

Lyserøde halsbånd

Det er tydeligt, at hundefolket på Tangkrogen går meget op i deres kæledyr. Mange af hundene har kunstfærdigt udfærdigede navneskilte i forskellige farver, der passer til dyret. Det kan standen Trend Dog, hvor Camilla Brøgger står, tale med om.

»Vi sælger rigtig mange lyserøde halsbånd i dag, og der går også mange T-shirts til papillonhunde og fransk buldog. Det helt store hit lige nu er T-shirts med hundens navn, og hvis vi ikke lige har navnet på en T-shirt, så kan vi selv få det trykt fra dag til dag. Vi har også god omsætning på transportable drikkeskåle til at klappe sammen, og så vejer de ingenting,« forklarer Camilla Brøgger og demonstrerer, hvordan man åbner og lukker en sammenklappelig vandskål, lige til at putte i lommen.

Priserne er tilsyneladende ikke noget problem. Tyggeben koster 80 kr., T-shirts til hunde fra 149 kr., halsbånd i læder og canvas-lærred koster fra 370 kr., og seler koster fra 550 kr. og opefter.

En del af familien

Rie Kristensen fra Egå snuser rundt omkring standen med sin yorkshire terrier på 1.400 gram, og hun kan snakke med om tilbehør til hunde:

»Jeg går tit i specialbutikker for hundemad og hundetilbehør, og forleden skulle jeg såmænd bare have forskelligt hundeshampo og lidt andet tilbehør til Daisy. Jeg endte med en regning på 1.000 kr., inden jeg var færdig,« fortæller Rie Kristensen med et smil og understreger, at Daisy er en del af familien, der skal have det lige så godt som alle andre i familien.

Efter den første indledende runde på Tangkrogen gik 30 hunde videre, og efter små tre timer blev de 10 sødeste hunde i Århus endelig udvalgt. Alle hundene kan ses på internettet fra på lørdag.

Ud af 7.00 hunde blev der fundet 10 vindere i dagens konkurrence, men der var ikke 690 tabere. Alle hundene blev vindere på en dejlig dag på Tangkrogen, hvor alle mulige hunderacer og gadekryds hyggede sig sammen i fred og fordragelighed.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.