Hestesport: Fejlslagent eksperiment

Jydsk Væddeløbsbanes forsøgsperiode med fremrykket starttidspunkt har kostet omsætning.

Med virkning fra 18. august vender Jydsk Væddeløbsbane tilbage til kl. 18 som fast starttidspunkt for hverdagsløb.

Siden april har man forsøgsvis startet løbene en time tidligere, og det har kunnet aflæses i både publikumsfremmødet og spilomsætningen, især til de tidligst afviklede løb i perioden. Ikke mindst har V5-omsætningen dykket i forsøgsperioden.

Inden løbene i aftes havde Jydsk Væddeløbsbane i perioden 7.4-21.7 afviklet syv fredags-løbsdage med tidlig start og en gennemsnitlig dagsomsætning på 481.000 kr. I den tilsvarende periode i fjor blev der afviklet 11 ordinære fredags-løbsdage med en gennemsnitlig omsætning på 702.000 kr.

Ganske vist har landets travbaner generelt oplevet en stagnerende omsætning med en tilbagegang på i gennemsnit 13 procent, men selv hvis sidste års tal reduceres tilsvarende, skulle gennemsnits-omsætningen en ordinær fredag teoretisk have været 611.000 kr. Med andre ord kan starttids-eksperimentet have kostet en totalisatoromsætning på anslået 130.000 pr. løbsdag eller samlet 900.000 kr. i perioden.

Danske Spil bærer hovedparten af det tabte omsætningsprovenu, idet hovedparten af omsætningen kommer fra DanToto-indskudsboderne landet over, men idet Jydsk Væddeløbsbane oppebærer en fortjeneste på 21,25 procent af bane-omsætningen, hersker der ingen tvivl om, at forsøget også har kostet Jydsk Væddeløbsbane en sum penge.

»Vi har ikke kunnet se det fremrykkede starttidspunkt som nogen succes. Derfor vender vi, i respekt for vores publikum, tilbage til det oprindelige. Hvor meget forsøget har kostet os kan diskuteres, men der er korrekt, at der er tabt penge,« siger Max Adelsbøll.

»Man bevæger sig ikke ret meget, hvis man aldrig afprøver nye tanker, men set i bakspejlet er det ikke den klogeste beslutning, der er taget i år,« erkender direktøren.

Markante fald

Især V5-omsætningen har været udsat for markante fald sammenlignet med i fjor. Direktøren knytter imidlertid ikke de store forventninger til, at det retter sig med den planlagte tilbagevenden til det traditionelle starttidspunkt.

»Jeg mener at kunne observere, at de små løbsdage bliver stadig mindre omsætningsmæssigt, og at spillerne i højere grad vender sig mod de større puljer, det vil sige de svenske løb, mens omsætningen holder niveauet på vore store dage. Den trend tror jeg vil blive forstærket,« vurderer Max Adelsbøll.

niels-j@post8.tele.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.