Burger King vinder på smag

På Burger King er det de indre værdier, der tæller... og de kompenserer for meget.

Fastfood-kæden Burger King har aldrig rigtigt fået fodfæste i Danmark, men den er dog repræsenteret med en enkelt restaurant i Århus, nemlig på Banegårdspladsen.

Det er, som om den har overladt initiativet til McDonald's, og det kan der være mange grunde til.

Hvorom alting er, så er begge vore medanmeldere, Camilla og Rasmus, hardcore burger-spisere. De er netop kommet hjem fra en længere odyssé til USA, hvor de også har testet burgere i massevis hos såvel den ene som den anden burgerkæde.

Og meningerne er delte. Camilla sværger til McDonald's, mens Rasmus holder på the King.

Lidt mat og nusset

Der var ikke særlig travlt i restauranten, der virkede lidt mat og nusset. Der var heller ikke ligefrem jublende velkomstscener eller storsmilende unge mennesker bag skranken, som man ser det i reklamerne, men det gik endda.

Vi bestilte. En klassisk Whopper, en Whopper med bacon og ost og én med kylling - den sidste skulle egentlig ikke have været i bolle, men i baguette-udgaven.

Desværre var der ikke lige på det tidspunkt baguetter til rådighed, så Camilla måtte resignere.

Det tog lidt tid (men ikke voldsomt længe), før vore måltider ( meals) lå klar på bakken, men det er kun et godt tegn på, at burgerne bliver frisk tilberedt.

Burgerne er pakket ind i papir, og det er godt nok. Det er svært at se, hvad der er hvad, men så må man jo bare pakke ud. De ledsagende pommes frites lå små og sprøde i poser ved siden af. Ketchup tapper man i små bægre fra en hane.

Fin smag og kvalitet

Der var lidt uenighed om fritterne i dommerpanelet. Men der var enighed om, at de var sprøde, og sprødt er nu en gang bedre end slattent.

Kyllingen blev bedømt god; man kunne smage, at den var grillet. Hos alle tre var der begejstring for grøntsagernes friskhed, salaten var sprød og saftig, tomaterne nyskivede. Bollerne derimod bedømmes som bløde. Men sådan skal burgerboller åbenbart være, lød det.

Bøfferne fik høje karakterer hos de tilstedeværende herrer.

De har en rigtig god smag af grill, sagde Rasmus, og så smager de af kød, de er saftige, og man har indtryk af, at der er brugt ordentlige råvarer - også selv om det naturligvis er et dybfrostprodukt.

Ved voteringen svingede vi mellem tre og fire stjerner. Det blev til fire, fordi vi vægtede smag og kvalitet højest. Og fordi der er et fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet.

NB: Læg mærke til de meget lange åbningstider...

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.