Leder: Skolestart

OM EN uge myldrer tusindvis af århusianske børn mod skolen, og for en dels vedkommende skal skolevejen prøves for første gang. Dermed er man fremme ved årets tilbagevendende dilemma: sikring af den sikre skolevej.

Intet kan blive 100 pct. sikkert, men man skal selvsagt gøre, hvad der er menneskeligt muligt for at sikre skolevejene bedst muligt. En del af den opgave søges løst via den landsdækkende kampagne "Skolestart 2006", som politiet er en væsentlig del af.

Man vil således allerede fra i dag opleve det århusianske politi med øget bevågenhed omkring trafikken ved de århusianske skoler. Primært går man efter fartsyndere og ved skolestart fokuseres der også på brug af sikkerhedssele.

En anden del af opgaven ligger i at lære børnene at begå sig i trafikken og lære dem skolevejen at kende.

Men en væsentlig sikring af skolevejen er, at børnene kommer i skole på alle andre måder end i bil. Det er nemlig i vidt omfang forældrene, der skaber kaotiske forhold og farlige situationer ved skolerne. Sagt lidt direkte så er der stadig for mange forældre, der er bissebilister så snart deres egne poder er afleveret.

Som tillægsgevinst styrker det den generelle sundhedstilstand hos børnene, at de transporterer sig til og fra skole ved egen kraft.

Siden sidste års tilsvarende skolestartskampagne er bilisterne dog generelt blevet mere lovlydige. Det er risikoen for klip i kørekortet, der holder flere på dydens smalle sti. Man kan kun håbe, at denne påtvungne fornuft også afspejler sig i skolestartstrafikken.

Havde man haft klippekortmodellen sidste år, havde 307 fartsyndere fået klip i forbindelse med skolestartskampagnen. Det tal bliver forhåbentligt langt undergået i år.

Men en ting er at opdrage børn og forældre til at blive ordentlige trafikanter, noget andet er at få bugt med de galninge, der til stadighed hærger trafikken med vanvidskørsel, hvad enten det foregår på fire eller to hjul tilsat motor.

Uanset om der er tale den fortærskede prototype på en trafikbølle, mandlig mekanikerlærling mellem 18 og 25 år, eller normalt fredelige familiefædre med momentant svigtende karakteregenskaber, så er vejen frem et synligt politi, tæt mandsopdækning og omgående konsekvens.

Det skylder vi os selv og ikke mindst vore børn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.