Leder: Godt og skidt

DEN BEDSTE juli i mands minde er ovre. 31 sommerdage med uafbrudt solskin - næsten. Det var selvsagt godt for alle de mennesker, der havde ferie, og ifølge en erhvervspsykolog er det efter endt ferie godt for arbejdsgiverne, der får glade og kreative medarbejdere tilbage.

Skidt er det måske, at ikke alle arbejdsgivere har lige stor tiltro til den teori.

Værre end skidt var dog århusianernes omgang med affald i højsommeren. Velsagtens på grund af solstik blev der efterladt dynger af affald i grøftekanterne ved indfaldsvejene til Århus og på rastepladser.

Inde i byen er det ikke stort bedre. Det er det heller ikke ved strandene, hvor det naturligvis var godt, at så mange solede sig og kastede sig i bølgen blå, mens skidt, at de svinede sådan.

Det var også godt, at så mange hyggede sig med engangsgrill, læskedrik og svalebajere i byens grønne områder. Men det var rigtig skidt, at de ikke gad rydde op efter sig. Ikke alle sammen, i hvert fald.

Højsommermåneden var også måneden, da mange levede livet udendørs som i de rigtig varme lande. Det var jo forståeligt og godt. Desværre var det skidt, at nogle spillede høj musik under åben himmel til gene for andre mennesker. Det må også siges at være skidt, at nogle drak så meget øl, at de begyndte at råbe højt. Ja, nogle ville endda slås, men så kom politiet også.

Det gode vejr har også været skidt for byens museer, men omvendt godt for Friheden. Dermed blev tesen om gyngerne og karrusellerne endnu engang bekræftet. I det gode vejr er der også spist rigtig meget is, og der er drukket rigtig meget sodavand. Det er vel godt for dem, der fabrikerer og sælger den slags, men rigtig skidt for folkesundheden.

Juli var også god for både campingbranchen og kroer og hoteller, for dansken og hans gæst holdt ferie som aldrig før. Til gengæld var måneden skidt for Århusbugten, hvor iltsvind truede med at kværke fiskene. Måske var det derfor, at mågerne vendte sig mod byen, hvilket der var og er mange århusianere, der synes, er noget rigtig skidt - helt bogstaveligt.

Højsommeren var også noget nær fredningstid for politikere, pædagoger, lærere, forældre og andre markante samfundsbærende grupper, når den offentlige mening blev sagt. Godt eller skidt? Tja ...

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.