Fodbold: Spurten kom alt for sent

Brabrand kom skævt i gang med sæson nummer to i 1. division, da Sønderjyske vandt 2-1.

Næsten 1000 tilskuere på bane 1 på Engdalsvej. Så har man set det med.

Desværre magtede hjemmeholdet, som hovedparten var dukket op for at se, ikke at leve op til forventninger. Superliga-nedrykkerne Sønderjyske vandt fortjent 2-1, selv om Brabrand på en fin slutspurt var ved at tilkæmpe sig et point.

Men arbejdsraseriet og den nødvendige investering i nærkampene på modstandernes halvldel kom alt for sent.

Et kvarter før tid lykkedes det midtbanespilleren Jim Larsen at reducere Sønderjyskes 2-0, skabt på en kontrolleret første halvleg.

Undervejs prøvede træner Claus Christiansen at tilføre mere fysisk på banens midte med blandt andet at rykke backen Kasper Kure frem, og kort før tid kunne han have udlignet på back-kollega Kasper Rasmussens fine aflevering.

»Vi har stadig store problemer oppe foran. Vi prøvede at sparke lange bolde frem, men fik aldrig fat i andenboldene,« sagde målscorer Jim Larsen, der i halvanden time godt kunne mærke, at Brabrand var oppe mod en klub, der i sidste sæson spillede i superligaen.

»De spillede hurtigere end os, og er fysisk stærke. Jeg er sikker på, at Sønderjyske vil blande sig i toppen,« mente Jim Larsen.

Dårlig kommunikation

Om Brabrand efter debut-sæsonen igen skal rode i bunden, vil vise sig. Men der er en del at arbejde med.

Elendig kommunikation var årsagen til Sønderjyskes første træffer, da Brabrand-målmand Christian Stensborg og anfører Christoffer Roland misforstod hinanden og tillod fysisk stærke Kenneth Fabricius at smutte imellem på en høj bold.

Ganske vist traf Fabricius kun ydersiden af stolpen, men på det hjørnespark, sønderjyderne fejlagtigt fik tilkendt, forsatte problemerne i hjemmeholdets backkæde.

Ved fjerneste stolpe sneg erfarne Sune Heilbo sig med frem og totalt uhindret kunne han dirigere bolden i mål med panden.

Vandpause

Det var første dukkert for Brabrand i den kvælende hede, hvor Sønderjyskes spillere sværmede om Brabrands mål som de møg-irriterende tordenfluer, der i går valgte at slå sig ned på Engdalsvej. Varmen fik i øvrigt dommer Hans Jørgen Stærk til midtvejs i anden halvleg at dekretere vandpause, så samtlige aktører i fælles flok søgte ud til sidelinjen for at tanke op.

Usikkerheden ved det første mål havde tilsyneladende forplantet sig, for midtvejs i første halvleg kunne Brabrand ikke afvise fløjen Johnny Thomsen, der var søgt ind midt i banen. Efter et par træk havnede bolden hos Simon Elbæk Jensen, der havde iagttaget, at målmand Christian Stensborg var søgt ud midt i feltet.

Med et følt lob udplacerede han målmanden.

Nøgne fans

Claus Christiansens hold begyndte som ventet kampen med kun Morten Søndergaard i angrebet.

Brabrand ønskede tilsyneladende at trille bolden frem på den ujævne og sine steder afsvedne bane, men det lykkedes kun sjældent.

Farligst var århusianerne, når midtbaneslideren Jim Larsen sneg sig frem og headede på indlæg fra især Kasper Rasmussen fra venstre side.

Men generelt virkede det som om, at nedrykkerne fra superligaen havde 10 procent mere i sig end Brabrand. Organisatorisk stod holdet bedre, og kunne lægge presset højt på banen, blandt andet takket være dybdeløb af Kenneth Fabricius og Simon Elbæk Jensen.

Dagens grinagtige højdepunkt leverede Sønderjyske også, da tre af klubbens fans efter kampens ophør tog en rundtur på banen splitternøgen.

Da var hovedparten af de 982 tilskuere trasket hjem.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.