Lukket for det varme vand

I årevis har idrætsudøvere måttet bade i koldt vand efter kamp og træning på faciliteterne ved Åhavevej Idrætsanlæg. Nu må det være nok, mener formanden for en af klubberne.

Det er en kold fornøjelse at være sportsudøver i Århus. I hvert fald hvis man træner på idrætsanlægget ved Åhavevej i Viby.

Her må utallige fodboldklubber samt et australsk og et amerikansk fodboldhold lægge krop til kummerlige badeforhold: Faciliteterne er for trange, og varmt vand efter træning eller kamp er en utopi. Men nu må kommunen tage sig sammen, lyder kritikken fra formand Thomas Rasmussen fra fodboldklubben FC Jura.

»Åhavevej er berygtet i hele Århus for sine elendige badeforhold. Alle klubber ved, at et varmt bad herude er en umulighed. Jeg synes, at det er for dårligt, at vi som klub ikke kan få alle spillere i bad efter træning eller efter en kamp,« siger Thomas Rasmussen.

Svært for damerne

Problemet er det store antal af klubber, der benytter faciliteterne. Det er de slet ikke gearet til, mener han.

»En god lørdag, hvor der måske er 10 kampe derude, da er der kun varmt vand til de to første klubber, som spiller. Det er det,« siger han og tilføjer, at forholdene specielt går ud over de damehold, som hører til på Åhavevej.

»Dameholdene har ingen muligheder. Der er så mange herrehold herude, og der er altså kun fire omklædningsrum. Når de så på forhånd ved, at der ikke er varmt vand, så går de ikke i bad. Jeg tror aldrig, at jeg har set et damehold gå i bad herude.«

Adskillige af klubberne har været i dialog med kommunen, som har forsøgt at løse problemet over flere gange. Men lappeløsninger er indtil videre alt, hvad det er blevet til, mener Thomas Rasmussen.

»For to år siden havde kommunen en mand til at kigge på den daværende varmvandsbeholder, som viste sig at være halvt fyldt med varmt vand og halvt fyldt med mudder. Den blev skiftet, men den, som de satte op, var ikke stor nok. Siden har de sat en eller to mere op, men det er stadig for lidt,« siger han.

Ligeglad kommune

Faktisk virker det som om, at kommunen er ligeglad med de mange sportsudøvere, mener han. Ellers ville vandet have en helt anden temperatur, siger han.

»Vi har snakket med kommunen flere gange om problemet. De siger, at de godt ved det, og at de er i gang, men der sker bare ikke noget. Det er de sædvanlige undskyldninger. Vi vil have varmt vand nu. Det er det, vi vil,« siger formanden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra klubbernes kontaktperson ved Århus Kommune, da hun holder ferie.

jan.lauridtsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.