Kværn en drink i Skanderborg

Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg byder i år på en nyskabelse. En drinkmikser med 850 kubik, der kan blande cocktails for fulde omdrejninger.

Fantasimetret har atter været oppe i det røde felt hos idé-folkene bag Danmarks Smukkeste Festival.

Nyeste påhit til gæsterne ved den 27. udgave af festivalen i Skanderborg er en sofistikeret drinkmikser drevet af en Harley Davidson Sportster.

Et stykke dundrende installationskunst, der vil kunne høres vidt og bredt i bøgeskoven den anden uge i august, og som under tilblivelsen på et værksted i Århus har haft arbejdstitlen "Helvedesmaskinen".

Med på legen

»Den er endnu et bevis på, at vi kan gøre helt ekstraordinære ting, når vores sponsorer er med på legen. Dette her apparat emmer af overskud og vil forhåbentlig vække opsigt,« fortæller festivalens idémand, Jonas Halberg, der blandt meget andet også har stået bag festivalens patenterede Can-sleep øldåser til beboelse.

Gearløs-agtig bane

Drinkmixeren er på størrelse med en skibscontainer. Ved at dreje gashåndtaget sættes en rotor i gang, som skaber illusionen om vindmodstanden på en motorcykel. Samtidig presser vinden en bold rundt i en Georg Gearløs-agtig bane og aktiverer undervejs en drinkrobot. Ved at krænge motorcyklen kan man påvirke robottens valg af rom, vodka eller tequila, og senere kan "motorcyklisten" selv få indflydelse på valget af sodavand og tilsætning af blå eller rød sirup.

Double up

Turen slutter med en lille konkurrence i en flippermaskine, hvor flipperne styres med motorcyklens blinklysknap. Kan "motorcyklisten" holde bolden i spil i et minut, er der double up på spiritussen.

»Vi har ganske vist en kampagne i år imod spirituskørsel, men her er der så mulighed for at køre motorcykel i beruset tilstand. Den rokker sig ikke ud af stedet. Sikkerheden er i orden, men fordi den er lidt voldsom, lukker vi denne forlystelse kl. 18.00, inden folk bliver alt for bøvede,« siger Jonas Halberg.

Fis og ballade

Sponsor på maskinen er Chris Anker-Petersen, indehaver af Harley Davidson-forretningen Caps på Grenåvej og spillestedet Train.

»Jeg gik ind i dette her, fordi jeg gerne ville med til at lave lidt fis og ballade på Danmarks bedste festival. Mit første oplæg var, at jeg ville sponsorere et stort roterende bøgetræ, men det viste sig lidt svært at gennemføre. Så kom vi på denne her idé, som også samtidig er fin reklame for Harley Davidson,« siger Chris Anker-Petersen og afslører, at sponsoratet står ham i en halv mio. kr.

Krævende opgave

Wahlberg Light og Motion Design i Århus har stået for den tekniske udvikling af maskinen, og opfinder Mads Wahlberg har knoklet med installationen siden det tidlige forår.

»Det er en af den slags opgaver, jeg ikke kan sige nej til. Men det har også været krævende. Den sidste måned har jeg ikke været nem at være kæreste med,« indrømmer Mads Wahlberg, der selv har trukket ledninger, svejset rør og programmeret robotten.

»Der er så mange små detaljer, der skal justeres, at vi nok kommer til at arbejde med den til sidste øjeblik,« siger Mads Wahlberg, der sidste år stod bag et stor fjernstyret vægmaleri, hvor publikum kunne få indflydelse på værket ved at indsende sms'er.

henrik.groenvald@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.