Flere studerende vælger Århus

Studerende søger mod Århus, og Aarhus Universitet og Handelshøjskolen forventer at optage flere nye studerende til studiestart i år. Fælles markedsføring af Århus som en god studieby giver gevinst.

2006 bliver en af de store årgange af nye studerende i Århus. Ansøgertallene viste pæne fremgange 1. juli, og nu forudser uddannelsesstederne også gode stigninger i optaget af nye studerende, som offentliggøres på fredag.

»Vi forventer en stigning på 8 pct., så vi i år kan optage ca. 1.200 studerende til studiestart. Det er meget positivt og er et resultat af vores egen indsats, større årgange og så den fælles markedsføring af Århus som studieby, der gør byen meget populær blandt studerende,« siger Peder Østergaard, dekan for uddannelse på Handelshøjskolen i Århus.

Flere på universitet

På Aarhus Universitet er forventningen også en stigning i optaget. Ansøgertallet er steget med 5 pct., og det vil også kunne ses i optaget, forventer studiechef Eva Teilmann:

»Mit gæt er, at optaget vil stige i år. Vi har flere ansøgere til økonomi og naturvidenskab, og min fornemmelse er, at de stigninger vil være større end nedgange på andre områder,« siger hun.

Flere ansøgere betyder ikke nødvendigvis flere studerende, hvis ansøgerne klumper sig sammen på fag som medicin og jura med skarp adgangsbegrænsning.

Men på Aarhus Universitet betyder flere ansøgere på områder som naturvidenskab og økonomi højere optag, da de fag har frit optag. Sidste år tilbød universitetet næsten 4.000 nye studerende en studieplads, hvilket var det højeste antal i 10 år.

Plus på Ingeniørhøjskolen

Også på Ingeniørhøjskolen forventer rektor Ove Poulsen fremgang. Skolen har holdt ansøgerniveauet trods sidste års store stigning på 15 pct., da 270 studerende blev optaget.

»I år vil der blive optaget mellem 270 og 300 nye studerende, og det er tilfredsstillende, at vi kan holde niveauet og stige en smule. En af forklaringerne på den gode søgning er, at Århus for mig at se er landets bedste studieby med så mange uddannelser tæt på centrum,« siger Ove Poulsen.

Skal blive i byen

Fungerende borgmester, rådmand Peter Thyssen (R), glæder sig over den store interesse for Århus som studieby:

»Det er meget glædeligt, at ekstra mange studerende søger mod Århus i år, og derfor er det vigtigt, at vi fortsætter med at udvikle byen, så vi også kan fastholde de studerende i byen, når de er færdiguddannede,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.