På jagt efter målsætningen

Flere profiler har brugt sommeren til at søge nye græsgange. Sommeren er i følge fodboldkalenderen slut, for i weekenden indleder holdene i Jyllandsserien nemlig efterårets kampe.

Halvvejs gennem sæsonen har fem af de seks århusianske klubber fortsat pæne chancer for at indfri de respektive målsætninger. Men for Lyseng ser tingene efter et pointfattigt forår anderledes ud.

Holdet syntes ellers forstærket i forhold til i fjor, og målet om en plads i toppen var derfor ikke urealistisk. Men virkeligheden har vist sig anderledes hård for holdet, som før efteråret mister tre bærende spillere.

»Foråret gik slet ikke som forventet, og jeg vil være tilfreds, bare vi ender over de fire nederste pladser. Vi kommer i hvert fald ikke til at spille om oprykning, som vi ellers havde håbet. Jeg er da ked af, at vi mister tre profiler, men det er måske omvendt det, der skal til, for at vi står mere sammen som hold,« siger Lyseng-træner, Lars Lambæk.

Fint forår

Også IHF, der allerede i aften indleder efterårssæsonen, har mistet et par profiler. Topscorerne Martin Laustsen og Benny Siersbæk, som scorede mere end halvdelen af holdets mål, er væk. Forsvaret af den nuværende sjetteplads ser derfor ud som en svær opgave.

»Jeg er lidt splittet omkring holdets muligheder, for det er svært at vurdere, hvor vi står. Det bliver da svært at undvære Martin, for nu kan vi kan ikke længere bare slå bolden op til ham, når vi er presset,« siger IHFs træner, Michael Thinggaard, der først og fremmest satser på at undgå degradering.

Det er også temaet i Aabyhøj, der ligesom IHF fik vendt en skidt sæsonstart til et ganske fint forår.

»Vi er midt i en opbygningsfase med et ungt hold, og kigger vi på foråret, synes jeg da bestemt, at vi har noget godt at bygge videre på,« siger Aabyhøj-træner, Peter Vesterdal.

I toppen af tabellen huserer AIA/Tranbjerg. Og selv om holdet sender forårets unge fund Kenneth Bisgaard til AGF, blomstrer optimismen i den tidligere divisionsklub, der indleder efteråret med to lokalopgør.

»Lad os bare spille hårdt ud og sige, at vi satser på top tre. Efter erfaringerne fra foråret, synes jeg godt, vi kan tillade os at stile højt. Meget står og falder dog med de to første kampe. Kan vi stjæle fire point, ser det rigtig godt ud, men det er jo ikke bare noget, vi aftaler over en fadøl,« siger AIA/Tranbjergs træner, Frank Enevoldsen.

Holdet får hård konkurrence fra divisionsreserverne i Aarhus Fremad og Brabrand. Sidstnævnte har midtvejs i sæsonen skaffet sig et pænt hul ned til konkurrenterne, men efterårsoptakten har ikke været helt optimal.

Aflyste kampe

»Vi har haft en del aflyste kampe, fordi vi ikke har kunnet stille hold. Det er lidt ærgerligt. Men jeg er fortrøstningsfuld, og holder vi stabiliteten, kan vi også rykke op,« siger Brabrands træner, Jesper Sørensen, som i lørdagskampen mod Kolding kan få revanche for sæsonens hidtil eneste nederlag.

Træneren anser Aarhus Fremad som den værste konkurrent i oprykningsræset. Ganske som i vinterpausen er klubben fra Riisvangen blevet forstærket med flere profiler, og holdet satser da også på oprykning.

»Det er ikke kommet så mange denne gang, men til gengæld har vi fået seks-syv stykker, som alle har potentiale til at være omkring førsteholdet. Og det forstærker måske i virkeligheden mere andetholdet,« siger Fremad-træner, Michael Kryger, som også håber på revanche, når holdet søndag får besøg af Aabyhøj i efterårets første lokalderby.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.