Skån klubberne i Gellerup

Klubsamarbejdet i Gellerup bør ikke indgå i kommunale planer om at omdanne klubber til SFO'er, da det vil resultere i, at et af de flotteste eksempler på vellykket integrationsarbejde vil gå tabt.

FRITIDS- OG ungdomsklubben KiG, der ligger midt i Gellerupparken, spiller en afgørende rolle for, at boligområdet også i fremtiden kommer til at opleve en positiv udvikling. Krigen i Libanon har ikke gjort klubbens betydning mindre vigtig, når børnene og de unge i Gellerup i den kommende tid skal bearbejde sommerens forfærdelige oplevelser.

Hele lokalområdet opfordrer byrådet til at frede institutionen i forbindelse med de kommende spareplaner: Lad Klubberne i Gellerup bestå.

En anderledes klub

Klubberne i Gellerup, KiG, er ikke nogen almindelig børne- og ungdomsklub; den er i ordets mest positive betydning en institution i Gellerup. Her kommer de unge, som er medlemmer, men også masser af voksne og mange forskellige foreninger har deres naturlige gang i huset - og i kælderetagen huses en af Gellerupparkens mest velfungerende idrætsforeninger; fodboldklubben ACFC.

Ingen, hverken ung eller gammel, går forgæves, hvis der er brug for en snak eller et råd i en hverdag, som for mange i Gellerup ofte byder på masser af udfordringer og svære spørgsmål. Over en kop kaffe giver medarbejderne i KiG sig altid tid til at lytte og komme med råd. På den måde bliver mange problemer løst eller hjulpet på vej, inden de når at vokse sig store.

KiG har gennem mange år været hele omdrejningspunktet i en lang række af de mange boligsociale aktiviteter, som finder sted i Gellerup både i forbindelse med sommer-, efterårs- og vinterferien.

Alle er velkomne

Her er alle områdets børn og unge velkomne til at deltage. At det er en succes, er tydeligt for enhver, som besøger KiG i sommerferien, hvor hundredvis af børn deltager i de ugentlige Store Legedage, og mindst ligeså mange unge fra hele bydelen er med til at spille den traditionsrige Gellerup Cup-fodboldturnering, som i år bliver holdt for syvende sommer i træk.

KiG er også vært for de mange hyggelige grillfester, der hen over sommeren bliver arrangeret i Gellerup - og her er en kæmpe stab af frivillige unge og voksne hver gang med til at sørge for, at op mod 500 børn og voksne bliver bespist og får en hyggelig aften sammen.

Vigtig medspiller

Skal der sættes nye initiativer i gang eller laves nye indsatser i Gellerupområdet, er KiG altid en vigtig spiller at have med på holdet - fordi klubberne har et netværk, som er altafgørende for at nå ud til alle i det lille samfund i Gellerup.

Klubberne i Gellerup er med leder Anders Glahn og hele hans korps af medarbejdere med både dansk og anden etnisk baggrund altid klar på at være med til at gøre Gellerup til et godt sted af bo for både børn og voksne, hvad enten det handler om at være medarrangør af en oprydningsdag, en kulturfestival eller at være hjemsted for en somalisk familiehøjskole.

Hver dag bliver Dannebrog hejst til vejrs på Al Montezah-torvet i klubbens høje, flotte flagstang, som Rotary forærede KiG sidste sommer.

Denne sommer er Klubberne i Gellerup også blevet en helle for de mange hjemvendte palæstinensere og libanesere, som i deres sommerferie blev fanget i krigen i Libanon. Her nåede mange af børnene og deres forældre desværre at opleve en masse forfærdelige ting, som de nu er vendt hjem med i kufferten.

Her har KiG allerede været en stor hjælp for de mange, som er kommet til klubben for at støtte til at komme videre. Helt naturligt har det været i KiG, der har været holdt møder for at orientere forældrene om, hvordan de bedst kan hjælpe deres børn.

For at hjælpe de mange arabiske kvinder til nemmere at komme igennem denne svære periode har KiG helt selvfølgeligt stillet sine lokaler til rådighed for kvinderne hver fredag aften, så de kan mødes og snakke og støtte hinanden.

Kraftig opfordring

Som repræsentanter for borgerne i Gellerupparken skal vi hermed på det kraftigste opfordre Århus Kommune til at frede Klubberne i Gellerup i forhold til forslaget i prioriteringskataloget, der handler om at omdanne klubber til SFO'er.

KiG er vigtig for Gellerup og borgerne i Gellerup. Vi frygter, at et af de flotteste eksempler på vellykket integrationsarbejde skal gå tabt og bringe hele boligområdet ud i et tomrum og dødvande, hvor den igangværende positive proces så vil gå i stå.

Helle Hansen skriver på vegne af Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Brabrand Boligforening,
Fodboldklubben ACFC,
Somali Community,
Idrætsforeningen InterFemina, Arabisk Kulturforening, Brabrand Ungdom- og Kulturforening, Multikulturel Forening, Al Nour Ungdomsforening

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.