Forældre ruster sig mod besparelser

Ikke flere besparelser på børneområdet. Budskabet til de århusianske politikere er klart. En række århusianske forældre er gået sammen for at stoppe kommunens planer om nedskæringer.

Forældre i Århus bruger sommeren på at ruste sig til en storoffensiv mod de millionbesparelser, som Århus Byråd til efteråret ventes at gennemføre på især børneområdet. I alle hjørner af byen har forældre fundet sammen i forsøget på at stoppe spareplanerne, og torsdag mødtes Forældrenævnet i Århus med repræsentanter fra institutionernes forældrebestyrelser til det første af en række møder for at koordinere kampen. Foreløbig har gruppen planlagt en stordemonstration på Rådhuspladsen, når byrådet den 23. august mødes til 1. behandling af budgettet.

»Vi samler vores kræfter, så vi får rejst den stærkest mulige modstand,« siger formand for Forældrenævnet Sten Grølsted, der venter, at flere tusinde forældre vil møde frem for at støtte aktionen.

Børn bliver ramt

Det er det scenario, der tegner sig, efter at kommunen i maj lagde et prioriteringskatalog frem med spareforslag for 600 mio. kr., som har oprørt mange forældre. Der skal spares omkring 300 mio. kr., men selv om børneområdet blev sorteper, da kommunen i 2004 gennemførte en sparerunde på 280 mio. kr., risikerer børnene også denne gang at blive hårdt ramt. Blandt andet foreslås det i kataloget, at der spares 45 mio. kr. ved at lade flere institutioner dele ledelse, at der spares 25 mio. kr. ved at beskære områdets vikarordning og 61 mio. kr. ved at indføre modulpasning. Det vil flere forældre ikke acceptere.

En form for opbevaring

»Jeg er bange for, at nedskæringerne får konsekvenser for mit barn ved at reducere daginstitutionerne til et opbevaringssted. Vi ved alle, at barnets første år er de vigtigste, så det er ikke acceptabelt,« siger Christian Bennike fra Harlev.

Han har to sønner. Den ene, Asger på to et halvt år, går i vuggestuen Den Grønne Gren, mens den anden, Villads på 14 måneder, kommer til det. For at få politikerne til at opgive spareplanerne har han oprettet hjemmesiden svigt-ikke-mit-barn.dk, hvor forældre kan finde sammen i deres modstand.

Og han er ikke den eneste. I Lystrup og Elev er 13-14 forældrebestyrelser gået sammen og har oprettet hjemmesiden drop.sparekataloget.dk. De har samtidig lavet en flyer, som til august vil blive uddelt til alle institutioner.

I Åbyhøj har forældrebestyrelsen for den integrerede daginstitution Perlen lavet en streamer til biler og samler underskrifter ind på nettet og på gaden.

NYHEDER, SIDE 2

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.