Vi må lære af mordet

TVANGSÆGTESKABER og "æresdrab" er fuldstændig uacceptabelt i et veludviklet demokrati som det danske. Juraen har talt i det bestialske drab på Ghazala Khan, og der er faldet dom over hele familien.

Drabet på den unge pige viser, at der stadig er en række hindringer og barrierer, før integrationspolitikken lykkes i Danmark, selv om der allerede er sket en lang række forbedringer, især blandt de unge, der gennemfører uddannelse og får arbejde. Men unge, der bliver selvstændige individer med afsæt i dansk mentalitet, oplever også kultursammenstød med normer fra forældrenes hjemland.

Vi må lære af det ulykkelige mord i Slagelse.

Der er brug for en række tiltag med oplysning og støtte til både forældre og unge, der kommer i situationer, hvor der opstår uenighed og sammenstød mellem kulturer.

Men også de offentlige myndigheder har brug for nytænkning. Politiet må tage henvendelser fra unge kvinder, der føler sig truet af familien, mere alvorligt, ligesom sociale myndigheder og uddannelsesinstitutioner må være mere opmærksomme.

Rådgivning for unge

En konkret løsning er oprettelse af en rådgivning, hvor unge af begge køn kan rette henvendelse, hvis de er udsat for pres af familien.

Der findes herhjemme allerede en række rådgivninger både for børn og voksne, men ikke for borgere med anden etnisk baggrund. Hvis en åben rådgivning med tilbud om konfliktløsning til unge og deres forældre kan medvirke til, at den ægte kærlighed får en chance, er vi nået langt.

Jeg vil rejse spørgsmålet over for socialministeren om, hvilke muligheder vi fra centralt hold har for at støtte rådgivningscentre rundt om i landet, hvor unge og/eller deres forældre med anden etnisk baggrund kan få en uvildig rådgivning og hjælp.

Jeg tror, at ministeren er positiv over for nye løsninger på dette område.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.