18-årig gennembankede 14-årig

En 18-årig ung mand fra Århus gennembankede den 16. juli en 14-årig dreng i en park i Beder, da han troede, at den 14-årige havde voldtaget en 17-årig pige.

En 18-årige mand fra Århus blev i går varetægtsfængslet i fire uger for vold af særlig rå og brutal karakter.

Den 18-årige erkendte at have gennembanket en 14-årig dreng fra Beder i en park i Beder den 16. juli, så den 14-årige dreng fik slået begge fortænder ud. Under overfaldet både slog og sparkede den 18-årige på drengen, selvom denne lå på jorden. Mindst to gange trak den 18-årige drengen op igen for at slå videre på ham.

Da den 18-årige blev anholdt tirsdag, havde han et knojern på sig, som den 14-årige mener, han også brugte ved overfaldet. Selv nægter den 18-årige at have brugt knojernet under overfaldet.

Velkendt herre

Den 18-årige er trods sin uge alder en velkendt herre i det juridiske system. Han var netop blevet løsladt fra en dom for røveri.

Før denne dom havde han endnu en dom for røveri, og endelig begyndte han sin kriminelle karriere med en dom for vold og trusler mod en pædagog på et opholdssted.

Den 18-årige er også sigtet for efter overfaldet på den 14-årige dreng at have tørret sine blodige fingre af i drengens t-shirt, mens han havde truet ham til ikke at gå til politiet. Desuden havde han taget et billede af den forslåede 14-årige dreng, mens han endnu lå jorden.

Retfærdig selvtægt

Selv mener den 18-årige, at han blot havde udøvet en retfærdig selvtægt, idet han troede, at den 14-årige havde voldtaget en 17-årig pige fra Beder. Det havde pigen i hvert fald sagt til en fest i Beder.

»Jeg er negativ over at høre det. Var der nogen, der havde gjort det ved min søster, så havde jeg slået vedkommende ihjel,« sagde han under grundlovsforhøret.

Den 18-årige kendte ikke pigen, og havde kun mødt hende en enkelt gang.

»Vidste du om voldtægtsforholdet var meldt til politiet,« spurgte dommeren den 18-årige.

Det vidste han ikke. Samme dommer oplyste i øvrigt, at der ikke vil blive rejst tiltale mod den 14-årige for voldtægt, da der hersker stor tvivl om, hvad der nøjagtigt skete ved den fest i marts 2006, hvor pigen angiveligt skulle have følt sig voldtaget.

Efter at have hørt pigen sige hun var blevet voldtaget af den 14-årige, begyndte den 18-årige sammen med to kammerater at lede efter den 14-årige dreng, som han stødte på i en park i Beder.

»Så banker jeg jo ham, slår ham. Jeg sparkede ham også, men ikke mens han lå ned,« sagde den 18-årige.

Dommeren var ikke i tvivl om, at den 18-årige skulle varetægtsfængsles for at undgå, at han igen begik vold.

»Det er tredje gang, at du udøver alvorlig vold. Sidst var det to sagesløse personer, der passede en kiosk, det gik ud over. Og nu slår du fuldstændig umotiveret løs på folk. Jeg er desuden enig med anklagemyndigheden i, at man bør overveje at få dig mentalundersøgt, for det er en atypisk adfærd, du har,« sagde dommeren til den 18-årige.

Den ene af den 18-åriges kammerater, som var vidne til overfaldet, vil formodentlig også blive sigtet for at have deltaget i overfaldet. Den anden kammerat var under 15 år og kan derfor ikke sigtes.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.