Sag ude af proportioner

Nicolai Wammen tør ikke røre ved nogle af de rigtige problemer i Århus.

EN FORSIDEHISTORIE. En sag af betydning. Det synes JP Århus (6/8) og Nicolai Wammen åbenbart. Og hvad er det så for en historie?

Joh, ser I kære århusianere, nu skal det være slut med udskænkning af fadøller til unge under 18 år, Caféejerne er kaldt til borgmesterens kontor, hvor de ydmygt skal fortælle selveste borgmesteren, hvorfor de ikke overholder lovens ord.

Og borgmesteren vil herefter fluks finde de midler (=straffe), som han hurtigt vil iværksætte i denne for århusianerne så vigtige sag.

En sag, man ikke kan skære sig på. Ikke få skidt på fingrene. Ens politiske navn ikke tilsvinet, selv om man har "gjort" noget. Taget en beslutning. Lige en sag for en socialdemokratisk borgmester. Men desværre totalt uinteressant for de århusianere, der har øjne og ører åbne i hverdagen.

Gør Århus sikker

Kære Nicolai Wammen, ingen har sagt det bedre end din veninde fra staden, Ritt Bjerregaard. Hun fik ordet "proportionsforvrængning" gjort verdenskendt i Danmark.

Og det er bestemt ikke gået af mode endnu. For det er jo lige netop ordet, der skal anvendes i denne - for dig - så vigtige sag. Stave ordet kan du sikkert, men det kniber da vist vældigt med forståelsen. Hvad med at stoppe bilræset i specielt Århus C om aftenen? Hvad med at stoppe knallertracet omkring Brabrand sø på ikke tilladte tidspunkter og med hastigheder, der langt overskrider det tilladte? Hvad med at standse tyvetogterne med bl.a. ditto køretøjstype? Hvad med at gøre det mere trygt at køre i de århusianske busser (dem, der triller endnu) om aftenen?

Hvad med i det hele taget at gøre det mere sikkert at færdes i byen om aftenen? Hvad med at løse problemerne i det vestlige Århus?

Videre i systemet

Et godt råd skal du få ganske gratis:

Start med det sidste. Måske vil du opdage, hvad ordet dominoeffekt betyder. På en positiv og overbevisende måde.

Det er i øvrigt opgaver, der er din charge værdig. Noget man med rette kunne forvente af en folkevalgt borgmester, der også vil folkets bedste.

Det sørgelige er bare, at jeg ved, at du ikke tør røre bare nogle af disse problemer. Selv ikke med en ildtang. Du vil jo (uden skrammer - og med Thorkild Simonsen i tankerne) bare videre i systemet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.