Byens livreddere følger de badende

Århus Kommune har om sommeren livreddere på Den Permanente og Århus Svømmestadion, mens man overlader det til Tryg Fondens livreddere at holde opsyn i skolernes sommerferie på Moesgaard Strand.

Byens 40 til 50 livreddere er om sommeren dér, hvor de badende er, når det gælder Den Permanente og Århus Svømmestadion. Ved den populære Moesgaard Strand derimod nøjes kommunen med en livredderservice i skolerne sommerferie. Ved de øvrige strande må badegæsterne hjælpe hinanden og ty til de faste orange, trekantede redningspost.

Debat om badesikkerheden er blev aktuel, efter at en otte-årig dreng for nogle dage siden druknede i Østersøen ved Langeland. Og det har da også fået byens ansvarlige for en stor del af badesikkerheden, Anders Seneca Dall fra badeanstalten Spanien, til at reagere:

»Badesikkerhed er ikke nødvendigvis - som Rådet for Større Badesikkerhed antyder - udelukkende et spørgsmål om at kommunerne bruger flere penge, men derimod om, hvordan vi bruger pengene bedst. Vi kan altid bruge flere midler, men det må ikke afholde os fra at sætte vilje til fornyelse foran tradition,« siger Anders Seneca Dall.

Målrettet arbejde

Århus Kommunes svømme- og badeanstalter arbejder allerede målrettet med at lade livreddderne følge byens borgere, altså de badende.

»Vi arbejder intenst med at være der, hvor de badende er. Det vil sige flest på stranden ved Den Parmanente og udendørsbassinet på Århus Svømmestadion, når det er godt badevejr. Modsat i dårligt sommervejr at trække livreddere hjem til svømmehallerne.«

Reddere sparet væk

Af sparehensyn blev livreddertjenesten ved Balle Hage opgivet sidste år. Og som nævnt er der kun livreddere i skolernes sommerferie på Moesgaard Strand i et samarbejde med Tryg Fonden:

»Det er en meget gammel byrådsbeslutning, at der skal være livreddere på Moesgård Strand i skolernes efterårsferie, og vi er glade for aftalen med Tryg Fonden. Den koster 25.000-30.000 kr.,« siger skovfoged Svend Warming fra natur- og miljøforvaltningen.

Han kan godt se, at der er store strandområder uden opsyn, men mener, at det er umuligt med en komplet overvågning af strandene:

»Folk kan drukne i vandet ved stranden ved Ørnereden, eller når de bader om natten,« som han siger det.

Anders Seneca Dall er inde på noget lignende:

»Det er selvfølgelig utopi, at dække hele kommunens kyststrækning med livreddere. Man kan aldrig helgardere sig. Har man børn med på stranden, fritager det aldrig forældrene for ansvar. I øvrigt er livreddernes opgave også det forebyggende, idet de giver råd og vejledning. I øvrigt er der sikkert mange badegæster, som søger f.eks. netop Den Permanente, fordi vore livreddere skaber tryghed ved at rådgive og tage sig af mindre uheld,« siger Dall. Det sker sjældent, at livredderne på Den Parmanente må redde badende, som er ved at drukne.

Gratis svømmetur

Frem til den 14. august fra kl. 12-18 er det iøvrigt gratis at benytte udendørsbassinet på Århus Svømmestadion. Her er der livredderopsyn og solsenge ved bassinkanten.

»Vi flytter stranden til byen og giver byens borgere mulighed for at få en gratis badeoplevelse under sikre forhold midt i centrum,« siger Anders Seneca Dall.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.