Brabrand-sejr i baljen

Aarhus Fremad havde spillet og chancer, men Brabrand vandt lokalopgøret og sine tre første point.

De bredtfavnende paraplyer beskyttede kun i ringe grad mod det enorme nedfald fra de mørke skyer. Festen blev straks fra start en våd affære, da Brabrand og Aarhus Fremad bød hinanden op til lokalderby.

Opgøret var det første århusianske lokalopgør i landets næstbedste række siden 1977, da Skovbakken og IHF dystede om point og prestige. I går gav Brabrand og Aarhus Fremad så det første fingerpeg, om hvem der står stærkest i den indbyrdes århusianske strid, som også tæller AGF.

Den første duel trak Brabrand sig sejrrig ud af og høstede dermed sæsonens første tre point, som skabe lidt tabelmæssig ro på Engdalsvej.

Gevinsten kom i hus efter en mageløs aktion allerede efter tre minutters spil. I den silende og trøstesløse regn viste Kasper V. Rasmussen, at han havde alt andet end vådeskud i støvlerne. Backen sendte med en tør træffer bolden i nettet, efter Fremad-keeper Karsten Sørensen hårdt presset havde småkikset sit indgreb efter et hjørnespark.

Invitation

Fremad havde for tredje kamp i træk ændret i sit midterforsvar, men den mulige usikkerhed i den forbindelse blev ikke udsat for alverdens trusler. Dertil var bolden for langt væk.

Føringsmålet fik nemlig værterne til at invitere gæsterne vel langt ind i egen hule, og Fremad skabte da også et hav af chancer i baljen på Brabrand Stadion.

Kort efter scoringen fik angriber Mark Jensen en ganske stor mulighed for at kvittere for Fremad, men uden held. Gæsterne var dog langt fra færdige med at sende forsøg mod Christian Stensborgs mål. Arne Bak, Volkan Ceran og nok engang Mark Jensen savnede dog den fornødne træfsikkerhed.

Og i en fase hvor Fremad kun tænkte på at leve op til sit navn, fik Brabrand en pludselig kontra, som var ved helt at slukke gæsternes forhåbninger om sæsonens første point på fremmed græs. Karsten Sørensen hev dog en glimrende dobbeltparade frem og hindrede dermed både Martin Hansen og Morten Søndergaard i scoring.

Netop den mulighed efter den halve time skulle vise sig at blive Brabrands sidste i kampen, som efter pausen udviklede sig til en indædt fight i på den plaskvåde plæne.

Taktisk affære

Generelt viste kampen viste sig som en taktisk affære, hvilket var helt naturligt, da de to mandskaber efterhånden næppe kan overraske modparten synderligt. Den umulige bane i det umulige vejr gjorde opspillet til en svær kunst for begge hold. Og da Fremad ikke kunne finde vej gennem værternes defensive mur, blev det ved den ene scoring.

»Vi manglede den sidste skarphed og lidt held. Det var os, der satte dagsordenen i første halvleg, og jeg kan ikke sætte en finger på vores indsats. Mod slutningen af kampen gik vi lidt ned, og det var nok en kombination af noget fysisk og at Brabrand havde læst os. De fik et tidligt mål, og derfra var det sådan set deres koncept, der vandt,« sagde Fremads træner, Anders Gerber.

Brabrand havde sat næsen op efter en ny stadionrekord, men de våde rammer har formentlig udsat den bedrift. Men sejren kom dog i hus, og det skete, mens paraplyerne blev foldet sammen.

De sorte skyer over Brabrand trak nemlig væk. Både de sportslige og de vejrmæssige.

sport@jp.dk

Brabrand (4-4-1-1): Christian Stensborg - Kasper Kure, Christoffer Roland, John Amdisen, Kasper Kure - Jan Klausen, Martin Risbjerg, Jim Larsen, Casper Daather (46. Martin Laustsen) - Martin Hansen (90. Henrik Bøgebjerg) - Morten Søndergaard (85. Anders Pallesen)

Træner: Claus Christiansen

Aarhus Fremad (4-4-2): Karsten Sørensen - Søren Martinussen, Rasmus Pedersen (79. Kenneth Axelsen), Mads Agesen, Mauricio Rojas - Mads Frost (79. Henrik Rzepa), Stefan Kinze, Arne Bak, Volkan Ceran (74. Søren Sinnbeck) - Mark Jensen, Johnny Tveen

Træner: Anders Gerber

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.