Politiet: Cafeer optræder skandaløst

Udskænkning af øl til mindreårige forsætter med uformindsket styrke langs den fritlagte å. Chefpolitiinspektør er parat til at skride ind med bøder og fratagelse af bevillinger.

Caféer langs åen blæser fortsat på loven om udskænkning af alkohol til mindreårige, og det får nu Århus Politi til at indlede en decideret klapjagt for at rette op på problemerne. Trods løfter om at stramme op på kontrollen oven på JP Århus' afsløring sidste søndag, da halvdelen af åens caféer blev taget i at sælge alkohol til mindreårige, så er det stadig problemløst for unge under 18 år at få serveret alkohol på in-stederne ved åen.

Hele 10 ud af 13 restaurationer dumpede i en ny test, der blev gennemført tirsdag aften, da JP Århus sendte to nye 17-årige i byen.
»Det er skandaløst og forkasteligt. Særligt, når debatten lige har været, og de alle sammen godt ved det. Det tyder på en eller anden ligegyldighed, og det tyder på, at der på et møde i bevillingsnævnet onsdag bliver taget en alvorlig snak om det,« siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen, Århus Politi.

Øget patruljering

Han vil nu forsøge at dæmme op for ligegyldigheden, og det skal ske med et øget tilsyn, slår han fast.
»Vi vil give dette her en skalle og lave en skærpet kontrol i forhold til, hvad cafeerne har været vant til. Det vil være et øget tilsyn i form af patruljering, der skal kontrollere, om de overholder bestemmelserne,« siger chefpolitiinspektøren, der samtidig slår fast, at både bøder og i sidste ende også en frataget bevilling kan komme på tale.

»Det skal have de konsekvenser, der fremgår af restaurationsloven, og det er først og fremmest bøder til restauratørerne og tjenerne. Kan de så stadig ikke finde ud af det, så skal man ind og kigge på, om de er egnet til bevillingen. Men det er jo selvfølgelig ikke lige det første træk,« understreger han. Informationschef i Danmarks Restauranter og Caféer, Carsten Kruuse, kaldte den første afsløring af ulovlighederne for en svipser. Nu siger han, at det ikke er af ond vilje, at man sælger øl til nogle under 18 år. »Der er intet markedsgrundlag for, at man skulle bruge energi på det. Den målgruppe er ikke interessant for restauratørerne,« påpeger han og tilføjer: »Det er altid beklageligt at man ikke kan overholde loven, men vi må gøre opmærksom på, at den gælder begge veje. De unge må selv tage et ansvar. Når I sender 16-17-årige af sted, som har lagt makeup og ligner nogle på 25 år, så kan man ikke sige, at det er restaurantens skyld. Det er de unges egen skyld, for de ved godt, at de ikke må nyde alkohol på restaurationer, når de er under 18 år.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.