Bevar freden i Gudenådalen

TIL NIELS Christian Andersens læserbrev 29/7 vedr. Danmarks Naturfredningsforenings kamp for at skåne Gudenådalen for at blive asfalteret med en motorvej.

I stedet for at lange ud efter Dansk Naturfredningsforening burde du rose foreningen for dens mod i en sag, som ganske rigtigt har varet alt for længe som følge af, at ingen har villet indgå det nødvendige kompromis for at komme videre i sagen.

Den opmærksomme læser vil således bemærke, at DN er konstruktiv og søger kompromiset og ikke stædigt holder fast i en tunnelløsning under den fredede Gudenådal.

Den erkender, at flertallet ønsker en motorvej ved Silkeborg og peger derfor først og fremmest på det "columbusæg", som Kombilinjen er blevet udråbt til at være.

Hurtig afgørelse

Kombilinjen giver den eneste hurtige afgørelse på sagen og stiller sig på alle punkter lige eller bedre end de øvrige forslag.

Derudover vil den løse en stor del af de akutte trafikproblemer, som Silkeborg står over for i disse år, da specielt pendlertrafikken mod Århus er eksploderet. Sidst, men ikke mindst vil Kombilinjen gå uden om den fredede Gudenådal, som er en af Danmarks mest unikke naturskatte. Denne uberørte og fredfyldte natur bør intet motorvejsanlæg ødelægge, og alle danskere burde påskønne de både lønnede og ulønnede kræfter i DN, som værner om naturen, da naturen selv ingen stemme har.

En asfaltbande

Gudenådalen tilhører os alle, og vi bør ikke tillade, at nogle få kompromisløse Silkeborg-politikere sammen med en "asfaltbande" på Christiansborg og et Vejdirektorat, der forguder store ingeniørmæssige konstruktioner, pløjer en motorvej igennem et fredet område som Gudenådalen. Specielt ikke, når der foreligger et VVM-undersøgt alternativ, som kan afslutte sagen her og nu. Og som vil give borgerne i og uden for Silkeborg en bedre løsning end den, de har i dag. Og ikke mindst undgå ødelæggelse af Gudenådalen.

I øvrigt er det ikke kun DN, som indstiller til en bycentral motorvejsløsning i Silkeborg. Også Århus Amts Natur og Miljøafdeling er fremkommet med samme indstilling.

For at give andre interesserede en bedre indsigt i sagen, kan der tilbydes en rundvisning i de lokaliteter, samt mulighed for at diskutere fordele og ulemper ved de fremlagte forslag, jeg her taler om. Jeg tror, dette vil give en bedre forståelse af, hvorfor Dansk Naturfredningsforening handler, som den gør, i denne sag.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.