Leder: Feriekontrol

FORARGELSEN SKYLLEDE Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, i møde, da han i ugens løb foreslog kontrol af de flere tusinde ferierejsende, der på Udenrigsministeriets regning blev fragtet hjem fra Libanon til Danmark.

De stuerene og politisk korrekte meninger blev luftet og fred være med det.

Det bedste svar på tiltale er indtil videre kommet fra Århus' socialrådmand Gert Bjerregaard (V), der har gjort opmærksom på, at Århus som den første kommune har etableret et kriseberedskab, så de tilbagevendte kan få den hjælp, der måtte være behov for.

Denne helt igennem kristne og medmenneskelige holdning suppleres med den logiske tilføjelse fra socialrådmanden, at man naturligvis ikke skal afstå fra at undersøge, om der er uregelmæssigheder med hensyn til ferierejserne til Libanon, hvis der er mistanke om noget sådant.

Altså først hjælp, siden hen kontrol, hvis der skulle vise sig grundlag for det.

Problemstillingen drejer sig om de ferierejsende, der er på overførselsindkomst i Danmark. I forvejen foretages der stikprøvekontroller, selvsagt med det formål at afsløre, om der bliver snydt med kontanthjælpen.

Eftersom kontrol desværre også i dette tilfælde forekommer at være nødvendig på bekostning af tilliden til, at alle overholder landets love og regelsæt, lader betimeligheden i samfundets kontrol sig vanskeligt anfægte.

Ligesom samfundet undersøger, om borgerne snyder i skat eller snyder med moms, er det selvfølgelig regulært også at undersøge, om nogle snyder i forhold til overførselsindkomster. Det har intet med kollektiv mistænkeliggørelse at gøre, men handler slet og ret om samfundets pligt til at drage omsorg for, at borgernes skattekroner ikke ødes bort på snyd og bedrag.

I den forbindelse må samfundet, der agerer på alles vegne, selvsagt også bruge de tilgængelige og lovlige metoder til at udøve kontrol, uanset om anledningen er, at man er momsregistreret eller på overførselsindkomst.

I tilfældet med de mange ferierende i Libanon må man som udgangspunkt forlade sig på den herskende stikprøvekontrol. Opstår der situationer, der bestyrker mistanke om at yderligere kontrol er påkrævet, ja, så skal man selvfølgelig iværksætte den.

Andet vil stride mod både fornuft og retsbevidsthed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.