Volleyball: ASV henter flere profiler

ASV snupper landsholdsspiller Anders Aarkrog og italiensk centerspiller, som bliver assistenttræner i klubben.

Byens studenter med hang til volleyball snører for alvor skoene i disse dage.

Aarhus Studenternes Volleyballforening, i daglig tale bare ASV, har i flere år levet en hengemt tilværelse i den gamle stadionhal med opgør i de sekundære rækker.

Det skal være slut nu.

Klubben, der spiller i 1. division, går målrettet efter oprykning til elitedivisionen i den kommende sæson. Forstærkningerne er allerede på plads.

ASV har været på indkøb hos storebror og lokalrival SK Aarhus.

Ned i kurven er røget libero Anders Aarkrog, der for kort tid siden blev udtaget til det danske landshold. I den forgangne sæson var han det eneste danske indslag blandt de mange udenlandske spillere i SK Aarhus.

Det er slut nu.

Et nyt hold

Den 24-årige libero skifter til ASV, hvor han skal være med til at bygge et nyt hold op.

»Holdets målsætning om at vinde 1. division vest og sikre oprykning til landets bedste række gennem forårets elitekvalifikation er i god tråd med mine personlige ambitioner og visioner om endnu et kompetent Århus-hold i den bedste række,« siger Anders Aarkrog.

SK Aarhus ville gerne have beholdt sin libero, der kom til klubben for et år siden. Pokalfinalisterne får i stedet Jeppe Berger, der kommer fra netop ASV.

»Det har været et spørgsmål om økonomi. Vi har ikke haft penge til at beholde Anders Aarkrog, men det har ASV åbenbart. Nu må vi bygge Jeppe Berger op til at blive landsholdsspiller,« siger Thorkild Andersen, eliteansvarlig, SK Aarhus.

ASV afviser, at klubben har været op med tegnebogen for at få fingrene i liberoen.

»Det er rygter og misforståelser. Der er ingen spillere, som får penge for at spille i ASV. Vi er en ren amatørklub. Det er kun trænerne, der får penge,« siger Claus Tindbæk, cheftræner, ASV.

Han får en ny assistenttræner i den kommende sæson. ASV har lokket så meget med italieneren Diego Cella, at han også forlader SK Aarhus. Den 26-årige centerspiller skal være spillende assistenttræner i sin nye klub. Hæveren Søren Ravnkjær tager også turen fra SK Aarhus til ASV.

Forventninger justeres

Tilgangen stopper ikke her.

Den største nye profil i ASV bliver landsholdsspilleren Niels Knudsen, der kommer fra HIK Aalborg. Kantspilleren regnes for en af Danmarks bedste servere.

SK Aarhus var også interesseret i den 23-årige nordjyde.

»Vi har været i kontakt med Niels Knudsen for at få ham til SK Aarhus. Jeg har været i færd med at lede efter en lejlighed til ham. Nu har han åbenbart besluttet sig for at spille i ASV,« siger Thorkild Andersen.

ASV har allerede taget konsekvensen af tilgangen af de mange nye spillere. Klubben opjusterer forventningerne til den kommende sæson.

»Det var vores oprindelige målsætning at rykke op i 2008, men nu fremrykker vi processen. Vi satser på oprykning allerede i 2007. Vi får et utroligt stærkt hold med mange spillere, som har erfaring fra elitedivisionen,« siger Claus Tindbæk.

Et niveau under

Spillerbyttet fra SK Aarhus til ASV puster på ny til forholdet mellem byens to eliteklubber, der ikke er det bedste.

»Vi er stadig et niveau under SK Aarhus, der er storebror i byen. Klubben har gjort det flot i de seneste fem år. Vi er kommet meget tættere på med de nye spillere. Det kan godt tænkes, at vi overhaler den indenom i løbet af et par år,« siger Claus Tindbæk.

SK Aarhus har været førende i Århus i en årrække. Thorkild Andersen afviser ikke ASA-trænerens teori.

»Det kan godt blive tilfældet, men det er et spørgsmål om økonomi. Har man penge nok, så kan man få succes. Sådan er det blevet i dansk volleyball,« siger Thorkild Andersen.

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.